iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Επιστρέφει τη Δευτέρα
στα περίπτερα η
εφημερίδα ''Απογευματινή''


Κινητικότητα στον Ελληνικό Τύπο - ηλεκτρονικό και έντυπο - το τελευταίο διάστημα εν όψει των εθνικών εκλογών.

Από τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου ξανακυκλοφορεί στα περίπτερα η ιστορική εφημερίδα ''Απογευματινή''. Με φιλοκυβερνητική γραμμή παραδοσιακά η ''Απογευματινή'' φιλοδοξεί να κερδίσει ένα μέρος του αναγνωστικού κοινού που έχει χαθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά και να πάρει κομμάτι από τη μικρή, δυστυχώς, ''πίτα'' του σήμερα.

Το αισιόδοξο κι θετικό είναι ότι ανοίγουν θέσεις εργασίας για τον δοκιμασμένο κλάδο των δημοσιογράφων, των διοικητικών και τεχνικών υπαλλήλων.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου είχε κάνει δεκτή το 2021 την αίτηση που είχε κάνει ο εκδότης των Παραπολιτικών από τον περασμένο Ιούλιο, για την κατοχύρωση του τίτλου της Απογευματινής. 

Η Απογευματινή, μια από τις παραδοσιακές κεντροδεξιές εφημερίδες, πρωτοκυκλοφόρησε το 1952 από τον Νάσο και τον Σάκη Μπότση. Το τελευταίο της φύλλο εκδόθηκε το 2010, λόγω χρεών και μη καταβολής δεδουλευμένων στους εργαζόμενους από τον τότε ιδιοκτήτη της, Κώστα Σαραντόπουλο. Είναι ένας βαρύς και με ιστορία τίτλος.

Θυμίζουμε τις τελευταίες εβδομάδες ''μπήκαν στο παιχνίδι'' με δημοσιογραφικό πρόγραμμα οι περιφερειακοί τηλεοπτικοί σταθμοί Action 24 Attica TV, ενώ συζητείται και η επανεργοποίηση του ραδιοφωνικού σταθμού Flash, καθώς η συχνότητα 96 παραμένει ''ορφανή'' εδώ και 4 χρόνια.