iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Αρχίζει η δίκη
για τη δολοφονία
του Άλκη Καμπανού


Την Τετάρτη είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει η δίκη για την άγρια δολοφονία του Άλκη Καμπανού, με τα 12 άτομα να κάθονται για πρώτη φορά στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενοι ότι σκότωσαν εν ψυχρώ τον 19χρονο και επιτέθηκαν στην παρέα των ανυποψίαστων νεαρών φίλων του.

Η άγρια δολοφονία του φιλάθλου του Άρη, Άλκη Καμπανού, που διαπράχτηκε την 1η Φεβρουαρίου 2022 στην περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη από οπαδούς του ΠΑΟΚ και συγκλόνισε το πανελλήνιο, θα αναβιώσει στη δικαστική αίθουσα του πρώτου ορόφου - υπό "δρακόντεια" μέτρα ασφαλείας εντός και εκτός δικαστικού μεγάρου. Οι γονείς του αδικοχαμένου Άλκη, θα ταξιδεύσουν από τη Βέροια και θα βρεθούν για πρώτη φορά απέναντι από τους ανθρώπους που κατηγορούνται ότι δολοφόνησαν βάναυσα τον γιο τους και τον εγκατέλειψαν στην οδό Θεοδώρου Γαζή, ενώ το κλίμα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα φορτισμένο.

Άπαντες παραπέμπονται σε δίκη για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη (στην περίπτωση του Άλκη) και σε απόπειρα (στην περίπτωση του πρώτου τραυματισμένου νεαρού), από κοινού, ο ένας εξ αυτών για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην περίπτωση του δεύτερου τραυματισμένου νεαρού, και οι υπόλοιποι 11 ως απλοί συνεργοί στην συγκεκριμένη πράξη. Επιπλέον, όλοι παραπέμπονται για επίθεση και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Αθλητικού Νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.