iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

Ο δημοτικός σύμβουλος
που έχει αλλάξει
τέσσερις παρατάξεις!


Πληροφορούμεθα - και το ψάχνουμε γιατί έχει δημοσιογραφικό ενδιαφέρον - για κάποιον δημοτικό σύμβουλο σε παραλιακό δήμο της Αττικής (και είναι αρκετοί δήμοι στο λεκανοπέδιο, οπότε θέλει χρόνο) ο οποίος αλλάζει τις παρατάξεις αλλά και τις πολιτικές ιδεολογίες ''σαν τα πουκάμισα''.
Τα τελευταία χρόνια - μας λένε - έχει φύγει από τρεις παρατάξεις, τώρα βρίσκεται στην τέταρτη και μάλιστα  τελευταία, αφήνει υπονοούμενα με μεγάλη ''μαεστρία'' ότι δεν αποκλείεται να φύγει και απ αυτή ''αν δει τα σκούρα''. Δηλαδή φοβούμενος ότι δεν θα βρει ούτε την ψήφο του στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου στην παράταξη που είναι τώρα, θα κάνει εισπήδηση σε αντίπαλη παράταξη. Αναφαίρετο δικαιωμά του και δεν είναι παράνομο, αλλά πολιτικά ανέντιμο.
Οι πολιτικοί του αντίπαλοι, τον χαρακτηρίζουν αυτοδιοικητικό ''σαλτιμπάγκο'', αλλά και ως ψηφοφόρος είναι αμοραλιστής, καθώς έχει αλλάξει τρεις κομματικές ταυτότητες, αναλόγως το κλίμα της εποχής και το συμφέρον του. Κάποτε ήταν (όπως μεταξύ μας και σχεδόν όλη η Ελλάδα) ΠΑΣΟΚ για να βρεθεί σήμερα με τη μέθοδο βουστροφηδόν στη Νέα Δημοκρατία, όπου και πάλι έχει καταλήξει οσφυοκάμπτης σε πλειάδα βουλευτών προσπαθώντας να εξαφανίσει το ''πράσινο'' παρελθόν του. Όσο για το κόμμα που υποστήριξε μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. οι ''κακές γλώσσες'' μιλάνε για σχήμα που πλέον έχει χαθεί από τον πολιτικό χάρτη.
Ο κ. Σύμβουλος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θεωρείται δοκησίσοφος οιηματίας και ολοφύρεται όταν κάποιος τον αμφισβητήσει. Κορδακίζεται ότι έχει υψηλές γνωριμίες, αλλά μάλλον πρόκειται για αποδιαλεούρια.
Η συμβουλή μας είναι (αν τελικά υπάρχει όντως τέτοιος σύμβουλος σε παραλιακό δήμο της Αττικής) να προλάβει αυτές τις μέρες να παραβρεθεί σε όσες περισσότερες κοπές πίτας μπορεί για την ψευδαίσθηση του ότι είναι ''κάποιος''. Γιατί από του χρόνου δεν θα τον θυμάται ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας του, κατά παράφραση της ρήσης του πρώην συντρόφου του, του αείμνηστου Γιώργου Κατσιφάρα...
Η χιουμοριστική φωτό από σκίτσο του κόμικ Λούκι Λουκ με τον μαυροφορεμένο νεκροθάφτη...