iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Πρόταση Να περνάνε
από ψυχίατρο οι
υπ. δημοτικοί σύμβουλοι


Μια ρηξικέλευθη πρόταση διατυπώνει δημοσίως σήμερα η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr με αφορμή κωμικοτραγικά περιστατικά που διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα σε δήμο της Αττικής με ''πρωταγωνιστή'' δημοτικό σύμβουλο.

Όλοι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι αν εκλέγονται παίρνουν αποφάσεις για τη ζωή και το μέλλον χιλιάδων ανθρώπων - και δεν υπάρχει κάτι πιο σοβαρό πιστεύουμε - θα πρέπει να εξετάζονται από ψυχίατρο σε δημόσιο νοσοκομείο μάλιστα για ευνόητους λόγους.

Κάποιος θα έπρεπε να εννοείται ότι δεν εκλέγεται για τη δόξα ή για χαβαλέ για να περνάει την ώρα του επειδή είναι άεργος ή για να φωτογραφίζεται σαν τον Λουί ντε Φινές και να γελάει το σύμπαν.

Δεν έχει καθόλου πλάκα να κατέχουν θέσεις ευθύνες στη διοίκηση των δήμων αιρετοί - που ναι μεν οι πολίτες τους εξέλεξαν νόμιμα - αλλά δεν γνώριζαν ότι ενδεχομένως να πρόκειται για ασταθείς ψυχολογικά ή ημίτρελους ανθρώπους.

Τα άτομα αυτά χρειάζονται ψυχιατρική υποστήριξη με συνεδρίες και φαρμακευτική αγωγή. Το θέμα είναι πρωτίστως ανθρώπινο και μετά πολιτικό.

Σε κάθε περίπτωση, δεν αντιλαμβανόμαστε δημοσιογραφικά, πού είναι το κακό, το μεμπτό, το παράλογο οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι να περνάνε από ψυχιατρικές εξετάσεις πριν μπούνε στα ψηφοδέλτια.

Ένας οδηγός βγαίνει στο δρόμο χωρίς να έχει περάσει από οφθαλμίατρο και παθολόγο και χωρίς δίπλωμα? Θα πάρει κόσμο στο λαιμό του. Το ίδιο συνεπώς και ο δημοτικός σύμβουλος που ''οδηγεί'' στο δήμο αν δεν έχει επίσημη ψυχιατρική γνωμάτευση ότι δεν είναι ανισόρροπος και μπορεί να επιτελεί τα καθηκοντά του...