iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Μ. Τσαγκαράκης: ΠΑΣΟΚ
O δρόμος που γίνεται
μονόδρομος στις εκλογές


Από τη σκοπιά του φιλελεύθερου-με την έννοια του κόμματος των Φιλελευθέρων που ίδρυσε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, αναζητούσα εναλλακτική μεταξύ των συμπληγάδων του δικομματισμού, από φοιτητής. θεωρώ μονόδρομο τη στράτευση με το ΠΑΣΟΚ στη σημερινή πραγματικότητα.

Γράφει ο ΜΥΡΩΝ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ

Απλά, ας δούμε τις προτάσεις των δυο θηρίων. Κυβέρνηση: Καμία απολογία για τη διόγκωση του χρέους 2004-2009, λες και ήταν κάποια άλλη Νέα Δημοκρατία τότε. Στην τωρινή τους θητεία, ο Covid-19, τα έκτακτα μέτρα, η επιθετική γειτόνισσα, τους έφαγαν τον χρόνο για να υλοποιήσουν την αποστολή τους: Να αποκλείσουν υγιείς δυνάμεις από την αγορά, να ευνοήσουν ξεδιάντροπα ημέτερους, να αναλωθούν σε απευθείας αναθέσεις, να παγιδεύσουν με παρακολουθήσεις. Χωρίς καθαρή θέση στην κηδεία του Τέως, έδωσαν το ελεύθερο στους βουλευτές τους να δηλώνουν «ΒασιλικοΚαραμανλικοί» -πως λέμε «Τάκη, Ολυμπιακός είμαι στην μπάλα, Άρης στο μπάσκετ, Παναθηναϊκός στο βόλεϊ, Βουλιαγμένη στο πόλο». Την πρότασή τους – την πραγματική, την ακούγαμε παιδιά, στις αλάνες της μεταπολίτευσης, από τα «αλητάκια» της πάνω γειτονιάς «Ή είσαι μαζί μας ή θα τις φας». Πρόταση-bulling! Φυσικά, υπάρχει και η Αντιπολίτευση: Βάπτισε αυταπάτες την κοροϊδία του 12-14 και καθάρισε για το απόλυτο πολιτικό της «τίποτα» που έστειλε χιλιάδες ψηφοφόρους του κέντρου στην αγκαλιά του Κυριάκου. Ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς κανένα πλάνο παραγωγικού μοντέλου, παρά μόνο τη φιλοδοξία να αποτελέσει το «καλόπαιδο-διαχειριστή» φτώχειας και μιζέριας. Ιδανική πρόταση για όσους πιστεύουν ότι θα χορτάσουν τα επόμενα χρόνια με κυρίως πιάτο το «κουτόχορτo». Γιατί, λοιπόν, ΠΑΣΟΚ: Γιατί έχει στόχο την ευμάρεια της χώρας. Την Made In Greece οικονομία με συμφιλίωση της με τις παραγωγικές δυνατότητές μας. Tην ανάδειξη της νέας γενιάς, την προστασία της αξιοπρέπειας εργαζόμενων, δανειοληπτών, συνταξιούχων, την αναγέννηση του ΕΣΥ, της Παιδείας, την ενίσχυση της Διαύγειας, του κράτους Δικαίου, της Δημοκρατίας, τη συντριβή των Ανισοτήτων με δίκαιη αναδιανομή πλούτου κι όχι προκλητική στήριξη Ολιγοκρατών με ημίμετρα επιδοματάκια. Το ΠΑΣΟΚ είναι πρόοδος σε όλα και στις επιστήμες. Με την εφαρμογή του πρωτοποριακού για την εποχή ν. 1264 ανανέωσε τις απολιθωμένες ιατρικές σχολές και δημιούργησε μια γενιά γιατρών για την οποία μιλά σήμερα όλη η Ευρώπη.

Ο Μύρων Τσαγκαράκης είναι Διδάκτωρ Πλαστικής Χειρουργικής ΕΚΠΑ , Επιμελητής Β', στην Κρατική Δερματολογική Κλινική του ''Α. Συγγρός'' και υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής με το ΠΑΣΟΚ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 

Η φωτογραφία χαρακτηριστική της ιστορίας. Ο Ανδρέας Παπανδρέου με τον νόμο 1264 και το όριο ηλικίας που εισήγαγε, πέρασε πλαίσιο εκσυγχρονισμού του πανεπιστημίου. 4 καθηγητές σε 85 χρόνια!