iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Δευτέρα - 06 Μαΐου 2024

Οι ''Ιωνίδες'' είδαν μια
κίτρινη κουκίδα και
ζωγράφισαν έναν ήλιο!


Ο ανεπανάληπτος Πάμπλο Πικάσο είχε πει το 1964 ''στη ζωή υπάρχουν δύο κατηγορίες ζωγράφων. Αυτοί που βλέπουν έναν ήλιο και ζωγραφίζουν μια κίτρινη κουκίδα και αυτοί που βλέπουν μια κίτρινη κουκίδα και ζωγραφίζουν έναν ήλιο''.

Οι εκλεκτές κυρίες του συλλόγου ''Ιωνίδες'' ανήκουν σίγουρα στη δεύτερη κατηγορία. Μόλις έναν χρόνο έκαναν μαθήματα ζωγραφικής με τη δασκάλα τους την κ. Ανθούλα Βαμβουρέλλη και το αποτέλεσμα με μία λέξη εκπληκτικό!

Τα έργα τους παρουσιάζονται στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Ραφήνας Πικερμίου υπό την αιγίδα του ΔΟΠΑΠ και αποτελούν ένα καλλιτεχνικό κόσμημα υψηλής αισθητικής.

Τέσσερις ζωγράφοι οι κυρίες Χαρούλα Ανδρικοπούλου, Μιμίκα Γεωργακοπούλου, Φωτεινή Γιαννοπούλου και Νίκη Ζάνης Καραγιαννάκη σε 31 έργα που προκαλούν θαυμασμό. Τέσσερις από τους πίνακες θα αποτελέσουν μέρος λαχειοφόρου αγοράς για ανθρωπιστικό σκοπό, προκειμένου να ενισχυθεί το ίδρυμα ''Στέγη''. Άλλωστε στην εκδήλωση έδωσαν το παρών και τρία παιδιά που φιλοξενούνται στη ''Στέγη'' τα οποία χάρηκαν και συμμετείχαν με την καρδιά τους στο event.

Η πρόεδρος του συλλόγου Σίσσυ Κατσούδα καλωσόρισε τους προσκεκλημένους που γέμισαν το Πνευματικό Κέντρο, ενώ εξήρε την καλλιτεχνική προσπάθεια των τεσσάρων κυριών και φυσικά της δασκάλας τους. Όλες αυτή την ιδιαίτερη βραδιά που συνέπεσε με τη γιορτή των ερωτευμένων πήραν συμβολικά από μία ανθοδέσμη. Η κ. Κατσούδα τόνισε ότι ''σημασία έχει το ταξίδι και όχι η Ιθάκη'', ενώ ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς σημείωσε πως δεν εύχεται στις ''Ιωνίδες'' χρόνια πολλά αφού ο έρωτας γιορτάζει κάθε μέρα...

Το κλου της βραδιάς ήταν ο χορός της κ. Κατσούδα με τον κ. Μπουρνούς οι οποίοι - και μπράβο τους - σε μία out of the box κίνηση, χόρεψαν υπό τους ήχους του σαξοφωνίστα το θρυλικό ''New York'' του Φρανκ Σινάτρα!

Την υπέροχη εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων οι αντιδήμαρχοι Μάκης Βουδούρης και Σπύρος Κάρλος, η υποψήφια δήμαρχος Δήμητρα Τσεβά, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Ρήγος, η κ. Κωνσταντίνα Μαυρομμάτη, ο κ. κ. Γιώργος Αλεξόπουλος και η κ. Ιφιγένεια Βαρδοπούλου.

Δείτε το φωτορεπορτάζ της ηλεκτρονικής εφημερίδας iselida.gr