iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Στο Ολυμπιακό Μουσείο
της Αθήνας το μετάλλιο
του Αλ. Νικολαίδη


Στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας παραδόθηκε από την οικογένεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Η σύζυγος του Δώρα Τσαμπάζη, παρέδωσε το μετάλλιο  με τον επίσημο λογαριασμό του Ολυμπιακού Μουσείο να αναφέρει σε post του:

«Συγκίνηση πλημμύρισε το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, όταν η οικογένεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη παρέδωσε το Αργυρό του μετάλλιο από τους αγώνες της Αθήνας του 2004, στην συλλογή μας. Για να εμπνεύσει, να παροτρύνει και να κινητοποιήσει με τις αξίες και τα ιδανικά που τον οδηγούσαν στη ζωή, άφησε ως τελευταία του επιθυμία τα Ολυμπιακά του μετάλλια να δημοπρατηθούν και τα έσοδα να δοθούν σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς για παιδιά.
Με το πέρας της δημοπρασίας, η ανεκτίμητη αυτή δωρεά, θα βρίσκεται στην αίθουσα «Αθήνα 2004» για 5 χρόνια, έτσι ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να το θαυμάσουν από κοντά και να εμπνευστούν από τα επιτεύγματά και το ήθος του. Ευχαριστούμε από καρδιάς την οικογένεια Νικολαΐδη για αυτή τη γενναιόδωρη συνεισφορά».