iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Τέμπη Ποιοί κρύβονται
πίσω από τον
όλεθρο με τα τραίνα


Το διεθνώς ασφαλέστερο και πιο οικολογικό μέσο στην Ελλάδα έγινε φονικό και καταστροφικό! Έγκλημα είναι και μάλιστα διαρκείας!
Γράφει ο ΑΡΓΥΡΗΣ ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ
Από τύχη δεν έχουν γίνει πολλές, νωρίτερα και άλλες τέτοιες και μεγαλύτερες τραγωδίες στις ράγες, Όλοι γνωρίζουν ότι γίνονται όλα τα πολλά τελευταία χρόνια πολύ συχνά εκτροχιασμοί, βλάβες και άλλα επικίνδυνα συμβάντα, τα οποία όταν δεν αποσιωπούνται, απλώς καταγράφονται χωρίς αναζήτηση των πραγματικών αιτίων, χωρίς τιμωρία των πραγματικών υπευθύνων, χωρίς μέτρα για να μην ξανασυμβούν. Απλώς ξεχνιούνται και τα δρομολόγια θανάτου συνεχίζονται, μέχρι που χθες βρήκαν εφιαλτικό σταθμό στην αιματοβαμμένη Κοιλάδα των Τεμπών. Οι υπεύθυνοι της διάλυσης του σιδηροδρόμου έχουν ονοματεπώνυμο στις κυβερνητικές και διοικητικές θέσεις ευθύνης των τουλάχιστον 10 τελευταίων ετών, του ΟΣΕ, στα εργολαβικά συμφέροντα που επέβαλαν τη διάλυση του τρένου και την καθυστέρηση των σιδηροδρομικών έργων υπέρ των αυτοκινητοδρόμων των ακριβών διοδίων, και στην κορυφή της ιταλικής εταιρίας, που κατ´ απαίτηση των μνημονίων των δανειστών πουλήθηκε και αυτή αγόρασε τον ελληνικό σιδηρόδρομο σε τιμές τζάμπο και τον συνέτριψε αργά, συστηματικά σαν ανεπιθύμητο παιδικό παιχνίδι, χωρίς καμμία αρχή της ελληνικής πολιτείας να τη σταματήσει και να τη θέσει προ των ευθυνών της.
Ανείπωτη θλίψη! Ασύλληπτη τραγωδία! Πελώριες και διαχρονικές οι ευθύνες!!
Οι αδικοχαμένοι νεκροί, οι τραυματίες που θα καταστραφεί η ζωή τους, όλοι οι επιβάτες που έζησαν την κόλαση πρέπει να δικαιωθούν. Η ελληνική κοινωνία δεν αξίζει αυτό που ζούμε… Όμως, όμως- δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα και μακάρι να κάνω λάθος ή να διαψευστώ- όμως το πιθανότερο και ακόμη μεγαλύτερο έγκλημα είναι ότι: Μετά το εθνικό πένθος, τον αναμενόμενο χαρτοπόλεμο πολιτικής αλληλομετάθεσης και συμψηφισμού ευθυνών και αυτή η τραγωδία θα ξεχαστεί και απλώς θα προετοιμάζεται η επόμενη τραγωδία, με την ανοχή και συνενοχή όλων μας, με την ελπίδα να μην είμαστε ανάμεσα στους επόμενους νεκρούς και τραυματίες επιβάτες εμείς ή τα παιδιά μας…
Ο Αργύρης Δεμερτζής είναι δημοσιογράφος στο ecopress.gr