iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 07 Μαΐου 2024

Απαντήσεις σε όλα
από τον Βαγγέλη
Μπουρνούς στο Δ.Σ.


Αρκετές οι ερωτήσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας Πικερμίου, πριν τη συζήτηση των 8 θεμάτων ημερήσιας διάταξης, ενώ δεν έλειψε και η ένταση σε ορισμένες στιγμές, ενώ πριν απ όλα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τραγωδίας με προτροπή του προέδρου Σώματος Κωνσταντίνου Μώρου.

Ο δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς αρχικά ανακοίνωσε πως ενδέχεται Παρασκευή ή Σάββατο να διεξαχθεί έκτακτο Δ.Σ. για την έγκριση της εισήγησης της Τεχνικής υπηρεσίας για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις στον πολεοδομικό σχεδιασμό. Ο επικεφαλής της ''Νέας Αρχής'' Βασίλης Πιστικίδης υποστήριξε πως είναι αντιφατικό η Τεχνική υπηρεσία να μελετά ενδελεχώς έγγραφα και το Δ.Σ. να καλείται εν μία νυκτί να εγκρίνει μία εισήγηση χωρίς χρονικό περιθώριο εμπεριστατωμένης ενημέρωσης. Ακολούθησε φραστική διαμάχη μεταξύ των κυρίων Μπουρνούς και Πιστικίδη. ''Δεν θα ξαναρωτήσω αφού δημιουργώ πρόβλημα'' είπε σκωπτικά ο κ. Πιστικίδης, ''ενοχλείτε γιατί συστηματικά δημιουργείτε προβλήματα'' αντέτεινε ο κ. Μπουρνούς. ''Καλούμαστε να πάρουμε πολιτική απόφαση επί μιας επιστημονικής εισήγησης'' τόνισε ο δήμαρχος.

Ο κ. Μπουρνούς ανέλαβε να απαντήσει αρχικά σε εκκρεμή ερώτηση της Κατερίνας Παπαδοπούλου για την άδεια του κυνοκομείου. Ο κ. Μπουρνούς σημείωσε πως περιήλθε στην κατοχή του δήμου έγγραφο του υπουργείου περιβάλλοντος το οποίο επιτρέπει τη φιλοξενία ζώων σε δασική περιοχή και έχει υποβληθεί ήδη αίτηση για άρση της αναστολής της άδειας.

Σε ''ομοβροντία'' ερωτήσεων του επικεφαλής της ''Δύναμης Ανάπτυξης'' Ανδρέα Βασιλόπουλου ο κ. Μπουρνούς  απάντησε. Για το - καθυστερημένο όπως το χαρακτήρισε ο κ. Βασιλόπουλος - πρόστιμο σε ακαθάριστο οικόπεδο είπε ότι αφορά επικίνδυνο σημείο και σημείωσε ότι όλα είναι ανεβασμένα στη ''Διαύγεια''.

Για τα ''μπαλώματα'' στους δρόμους απ όπου περνά η αποχέτευση ο κ. Μπουρνούς επισήμανε πως είναι αρμοδιότητα της ΕΥΔΑΠ που είναι και η επιβλέπουσα το έργο και τόνισε πως ''καλά που δημιουργούνται τώρα τα μικροπροβλήματα, παρά στην τελική ασφαλτόστρωση''. Πρόσθεσε μάλιστα πως δεν πρόκειται για ανεπαρκή επίστρωση αλλά και για γεωλογικά θέματα που ανακύπτουν μετά από βροχές.

''Διαξιφισμοί'' υπήρξαν για την παρατήρηση του κ. Βασιλόπουλου ότι η μισθοδοσία - εντάλματα πληρωμών υπαλλήλων στον ΔΟΠΑΠ δεν αναγράφει τα ονοματεπώνυμα, ενώ στον δήμο τα αναγράφει, ζητώντας ενιαία εικόνα. Ο κ. Μπουρνούς απάντησε ότι ''καλώς δεν αναγράφονται για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και κακώς έχουν αναγραφεί στο δήμο αν έτσι έχει συμβεί''. Στο θέμα παρενέβη ο αντιδήμαρχος επικοινωνίας μιλώντας και ως μέλος του ΔΣ του ΔΟΠΑΠ υπενθυμίζοντας στον κ. Βασιλόπουλο πως διετέλεσε και αυτός μέλος του ΔΣ του Νομικού Προσώπου και πάντα έτσι γινόταν. ''Η προστασία των προσωπικών δεδομένων είναι μείζων θέμα'' τόνισε ο κ. Τσεμπέρης και υπογράμμισε πως η ερώτηση του κ. Βασιλόπουλου έγινε καθ υπερβολή αποτελώντας φραστικό λάπσους. ''Ο έλεγχος είναι το οξυγόνο της Δημοκρατίας'' τόνισε ο κ. Τσεμπέρης για να απαντήσει ο κ. Βασιλόπουλος ''κάνετε show'' πυροδοτώντας ένταση. Ο κ. Τσεμπέρης σε υψηλούς τόνους απάντησε ''αυτά στο μαγαζί σας'' αναφέροντας ''πετάτε ατάκες για να τις μοντάρετε για το ΜΜΕ που διαθέτετε''.

Τέλος ο κ. Μπουρνούς απάντησε σε εκκρεμή ερώτηση του επικεφαλής της ''Συμμαχίας Δημιουργίας'' Δαμιανού Φαφούτη για την παρουσία μπουλντόζας στην οδό Μακεδονομάχων όπου αναμένεται να κτιστούν κατοικίες πυροπλήκτων. Ο κ. Μπουρνούς σημείωσε πως ''δεν γίνεται καμία εργασία, αφού δεν έχει δημοπρατηθεί καν το έργο, αλλά ιδιώτης με δαπάνη του απομάκρυνε μπάζα από το δρόμο μπροστά στο οικοπεδό του''.