iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 17 Μαΐου 2024

Χρήστος Τσεμπέρης:
''Διατεταγμένη υπηρεσία
από παρεάκι''...


Με τίτλο ''και το μυαλό σου είναι θολό'' από τη θρυλική ατάκα του Γιώργου Κωνσταντίνου στον ποιητή ''Φανφάρα'' που απαγγέλει το ποίημα ''ο σκοταδόψυχος'' στην κωμωδία ''ξύπνα Βασίλη'', ο αντιδήμαρχος επικοινωνίας του δήμου Ραφήνας Πικερμίου Χρήστος Τσεμπέρης, απαντά σε περιεχόμενο διαδικτυακής εκπομπής. 
Μία οφειλόμενη απάντηση στη ''Δύναμη Ανάπτυξης''...
Όσο και αν έχει γίνει σύνηθες φαινόμενο η αδυναμία έστω ανάγνωσης και κατανόησης δημοσίων εγγράφων από συγκεκριμένα στελέχη της "Δύναμης Ανάπτυξης" και λοιπούς εντολοδόχους, ξεφεύγει πλέον από τη γραφικότητα και γίνεται ανησυχητική.
Οι "Κλουζώ" εξέθεσαν και πάλι τον επικεφαλής τους, μέσα στη σύγχυσή τους μιλώντας για ονομαστικές μισθολογικές καταστάσεις των υπαλλήλων του Δήμου και κρυφές λέει του ΔΟΠΑΠ. Τρικυμία εν κρανίω...
Απλή αδυναμία κατανόησης στοιχειώδους κειμένου και πάγιας πρακτικής ή απλά το θολωμένο τους μυαλό?
Επειδή όμως εδώ μιλάμε για ανθρώπους - εργαζόμενους και τις ζωές τους και δεν είναι τα βραβεία ρητορικής από τη σχολή του "συντετριμμένου" Αδωνι, ούτε οι προσωπικές απόψεις ενός εκάστου κρατικώς επιχορηγούμενου χωρίς ρεύμα, η ανοχή στη λάσπη και το παραμύθι τελειώνει εδώ.
Δεν είναι γραφικότητα.
Δεν είναι άγνοια.
Δεν είναι λάθος.
Είναι διατεταγμένη υπηρεσία. Μήνες τώρα από το ίδιο παρεάκι. Λάσπη και ανοησία για "άγνωστους και παχυλές αμοιβές" άμεσης αναπαραγωγής από άλλους "ανώνυμους"... Στόχος? Τελικά, οι εργαζόμενοι. Σε αυτούς θα απολογηθούν. Έχει αυτουργό όλο αυτό...
Στο θολωμένο τους μυαλό αντιλαμβάνονται ως προσωπική μισθοδοσία υπαλλήλου (και το δείχνουν και υπερηφάνως ως στοιχείο ) 5000 και 7000 ευρώ το μήνα Φεβρουάριο τη μισθοδοσία ολοκλήρου τμήματος... Όπως ας πούμε σε άλλο Δήμο θα διάβαζαν ως μισθοδοσία μηνός, 28000 € σε ένα υπάλληλο. Θα ήταν απλώς αστείοι, αδαείς και γραφικοί, αλλά όχι...
Τους εξηγείς ότι απλά αναφέρεται (συνήθως) αλφαβητικά το πρώτο όνομα από το τμήμα, κανένα άλλο και ακολουθεί το σύνολο του ποσού για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους του που ΔΕΝ αναγράφονται. Κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Ή απλά δεν καταλαβαίνουν...
♦️Το δικαίωμα στο δημόσιο αυτοεξευτελισμό σας, είναι προσωπική σας επιλογή, είναι αδιαπράγματευτο και θα το υπερασπίζομαι καθημερινά.
♦️Το δικαίωμα στη λασπολογία κατά των εργαζομένων και των οικογενειών τους, το τυφλό σας μένος, το "υπαλληλίκι" και την παροιμιώδη άγνοια, ποτέ!
Τα υπόλοιπα στο δημοτικό συμβούλιο... Χωρίς μοντάζ και βίντεο...
Κι επειδή παρασύρθηκα και είναι πολλές οι λέξεις για να τις κατανοήσετε μονομιάς, επισυνάπτω ενδεικτικά αντίστοιχα στοιχεία άλλων ΟΤΑ, του ΟΛΡ κλπ.
??Λογικά εκεί καταλαβαίνουν τι διαβάζουν ή απλά δεν έχουν "ποιητή Φανφάρα με θολωμένο μυαλό" σε διατεταγμένη υπηρεσία.
Κατά πώς θα λεγε (παραφρασμένα) και μια ψυχή: τι να λέγαμε δλδ? Την αλήθεια?
Ναι ρε. "Την αλήθεια ρε! Την αλήθεια!" Όπως θα έλεγε και ο Καλογερόπουλος στο ''μάθε παιδί μου γράμματα''...