iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 09 Μαΐου 2024

Συνέντευξη ''ποταμός''
του Νίκου Μαστοράκη
στο iefimerida.gr


Ο δημοσιογράφος Άγγελος Μόσχοβας έκανε μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Πήρε συνέντευξη (χρειάζεται μισή ώρα για να τη διαβάσεις, είναι χείμαρρος) από το Νίκο Μαστοράκη για το iefimerida.gr.

Η απολαυστική συνέντευξη συνοδεύεται από δεκάδες φωτογραφίες!

Γράφει στον πρόλογο ο Άγγελος Μόσχοβας

Ο Νίκος Μαστοράκης είναι από μόνος του μια ζωντανή ιστορία. Από την ταπεινή γειτονιά στου Ζωγράφου ως το λαμπερό Χόλιγουντ. Από τη δημοσιογραφία και τις δεκάδες δουλειές που έμαθε στο πεζοδρόμιο ως τη στυγνή χούντα και τον κόσμο της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, οκτώ δεκαετίες δρόμος.

Μια ζωή γεμάτη περιπέτειες, πρωτοπορίες, επικές ιστορίες από τα παρασκήνια στους ναούς των σελέμπριτι εντός και εκτός Ελλάδας, από το πραξικόπημα των συνταγματαρχών, από τις μουσικές, τις ταινίες, τις εκπομπές σε ραδιόφωνο και τηλεόραση, τα αυτοκίνητα, τους έρωτες, αλλά και τα λάθη.

Μάστορας στην αφήγηση, μάστορας στο ρεπορτάζ, μάστορας στην τηλεόραση, στο σινεμά αλλά και στην… απάτη -όπως τότε που χρησιμοποίησε αυτό ακριβώς το όνομα για να ανέβει κρυφά στο κότερο του Ωνάση.
Αλλά ακόμη και τώρα που είναι στα 81 του και πάει για τα... 42 -όπως λέει ο ίδιος- παραμένει ένας αθεράπευτα ευφυής, ονειροπόλος, πείσμων και επαγγελματίας... έφηβος.

Υπάρχουν κάποιες στιγμές στην καριέρα σου που σε σημαδεύουν. Για τον Νίκο Μαστοράκη ήταν εκείνη με την Ελένη Βλάχου, στη «Μεσημβρινή», που τον κατατρύχει τόσες δεκαετίες μετά. Για εμένα, αυτή η συνέντευξη είναι από τις καλύτερες, πιο συναρπαστικές και πιο ενδιαφέρουσες που έχω πάρει σε 32 χρόνια δημοσιογραφίας. Και σίγουρα η μεγαλύτερη σε έκταση.

Τον Νίκο Μαστοράκη δεν τον ήξερα προσωπικά, παρά μόνο όπως όλοι, μέσα από τις εκπομπές του, τις ιστορίες που είχα διαβάσει γι’ αυτόν και τις συνεντεύξεις που είχε δώσει.

Σήμερα, έπειτα από δεκάδες τηλεφωνήματα, sms και emails που ανταλλάξαμε, δεν λέω ότι τον έμαθα, αλλά κατάλαβα λίγο περισσότερο τον άνθρωπο που μου επέτρεψε να ρίξω μια ματιά σε ένα παρελθόν που όλοι εμείς θα θέλαμε πέντε ζωές για να ζήσουμε. Και ότι έχουμε γενέθλια με δύο ημέρες διαφορά -και... μπόλικα χρόνια.