iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Το ''βραβείο'' της
καλύτερης... ''κόπιας''
πάει στην ΕΠΟ


Η Εθνική μας ήθελε να ξεκινήσει τα προκριματικά του Euro 2024 με το δεξί κόντρα στο Γιβραλτάρ και είπε να το συνδυάσει και με την παρουσίαση της νέας φανέλας.

Αγωνιστικά ξεκίνησε με το δεξί αφού πήρε το τρίποντο στην Πορτογαλία, αλλά στυλιστικά πήρε μηδέν εις το πηλίκο!

Εντάξει η εμφάνιση μας δεν ήταν και από τις χειρότερες που έχουμε δει αλλά δεν ήταν και η καλύτερη.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή της παρουσίασης της νέας φανέλας σηκώθηκε αρκετή σκόνη και μπόλικες αντιδράσεις που έφτασαν μέχρι και στα πολιτικά στρώματα.

Κάποιοι βλέπουν την σβάστικα στην φανέλα, σε άλλους θύμισε τη σημαία της Φινλανδίας, άλλοι δεν καταλάβαν καν το concept. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως η εμφάνιση δεν κέρδισε τις εντυπώσεις!

Θα μπορούσαμε να δώσουμε άνετα στην ΕΠΟ το βραβείο της πιο αποτυχημένης φανέλας, αλλά το έχει πάρει στο παρελθόν με χειρότερες εμφανίσεις από αυτή.

Κοιτάζοντας όμως καλύτερα την εμφάνιση της Εθνικής μας όλο και κάτι μας θύμιζε! Αρχίσαμε λοιπόν την έρευνα και θυμηθήκαμε ότι είχαμε δει μια ομάδα σε συνδρομητικό κανάλι να φορά μια παρόμοια εμφάνιση. 

Τελικά δεν ήταν παρόμοια αλλά ήταν ολόιδια!

Μιλάμε για την εκτός έδρας εμφάνιση της ομάδας της 3ης κατηγορίας Γερμανίας, Μόναχο 1860.

Αν μέναμε εδώ θα μπορούσαμε να πούμε απλά ότι είναι μια κακή συγκυρία το θέμα όμως είναι ότι δεν σταματάμε εδώ...

Γιατί προφανώς δεν πρόκειται για κάποιο αποκλειστικό σχέδιο της αθλητικής εταιρίας ένδυσης για την Εθνική μας, καθώς εκτός από τη γερμανική Μόναχο 1860, φανέλες με τον ίδιο σχεδιασμό φορούν κι άλλες ομάδες στην Ευρώπη.

Η φανέλα της Εθνικής μας

Η εκτός έδρας φανέλα της Μόναχο 1860 (Γερμανία)

Η εκτός έδρας φανέλα της Μπέρμιγχαμ (Αγγλία)

Η εκτός έδρας φανέλα της Φερεντσβάρος (Ουγγαρία)

Παρόμοιο μοτίβο έχει και η τρίτη εμφάνιση της Λειψίας με τη διαφορά ότι αυτή έχει μόνο κάθετες λεπτομέρειες του σχεδίου.

Έτσι λοιπόν έχουμε να πούμε «μπράβο» στην ΕΠΟ που κερδίζει άξια το βραβείο της καλύτερης κόπιας.

Και το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι η ΕΠΟ απέρριψε πολύ καλύτερη και πρωτότυπη φανέλα που σχεδίασε ο Λάμπρος Κοσμάς που κατάγεται από την Κρέστενα και όπως φαίνεται κιόλας από την ιδέα του είναι ένας εξαιρετικός Graphic Designer.

Μάλιστα, το μουσείο της εθνικής ομάδας στην Κρήτη ανέβασε στα social media του τα σχέδια που ετοίμασε ο Κρεστεναίος Graphic Designer και λίγο αργότερα και η «επίσημη» Εθνική επικοινώνησε μαζί του προκειμένου να τους στείλει τα σχέδια που δημιούργησε... Αλλά αυτό που τελικά είδαμε ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό από το σχέδιο του νεαρού Λάμπρου.

Τώρα τι βραβείο θα μπορούσες να δώσεις στην ΕΠΟ για αυτό; Πραγματικά δεν ξέρω, το αφήνουμε στην δική σας κρίση.

Η φανέλα που σχεδίασε ο Λάμπρος Κοσμάς