iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Αλέξης Τσίπρας:
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
θα εκπλήξει


«Η 21η του Μάη είναι η ημέρα που μπορεί να σηματοδοτήσει μια μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος» σχολίασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, στο πρώτο του σχόλιο μετά την γνωστοποίηση της ημερομηνίας των εθνικών εκλογών.

Μιλώντας στη Λαμία, στο Συνέδριο «StarForum», ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «όλες οι μετρήσεις, οι ποιοτικές λένε ότι ένα πάρα πολύ μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων λένε ότι αποφασίζει τι θα ψηφίσει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου», προσθέτοντας πως «είναι σημαντικό ότι γνωρίζουμε την ημερομηνία των εκλογών», παρότι, όπως είπε, δεν υπήρχαν άλλα χρονικά περιθώρια.
Στην τελική ευθεία προς τις κάλπες, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εξήγησε πως «αυτό που χρειάζεται ο ελληνικός λαός και οι Έλληνες πολίτες είναι να ακούσουν προγραμματικές θέσεις, να ακούσουν αλήθειες», σημειώνοντας πως «εμείς είμαστε εδώ, για να ενώσουμε και όχι για να διχάσουμε τους Έλληνες», εγκαλώντας παράλληλα τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θέτει «διχαστικά διλήμματα». «Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Μητσοτάκης θα αφήσει τα διχαστικά διλήμματα και τις κορώνες και θα έρθει να συζητήσουμε» συνέχισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΔΣ, λέγοντας πως «εγώ θέλω να μιλήσουμε για την πολιτική ουσία», για τα πολιτικά προβλήματα που έχει ο τόπος και το πως αυτά θα συγκριθούν.

Ως προς τις δυνητικές συνεργασίες και στο κεντρικό και στο αυτοδιοικητικό επίπεδο, «είναι πολύ ωραία η καινούρια ποδοσφαιρική στολή της Πορτογαλίας» σχολίασε με νόημα ο κ. Τσίπρας, λέγοντας ακόμη πως «υπάρχει και το πράσινο της οικολογίας βέβαια, το οποίο δεν πρέπει να το ξεχνάμε». Σε κάθε περίπτωση, «αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι μια κυβέρνηση που θα είναι πολύχρωμη γιατί θα αντανακλά την πολυχρωμία της κοινωνικής πλειοψηφίας» παρατήρησε ο κ. Τσίπρας, κάνοντας λόγο για μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, «βασισμένη σε ένα σαφές προγραμματικό πλαίσιο, προοδευτικό». Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος έκανε λόγο για μια κυβέρνηση που «θα εκπλήσσει μέσα από την σύνθεσή της», με τη συμμετοχή νέων ανθρώπων και πολλών γυναικών.