iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Επίθεση του
Δ. Φαφούτη
στον Κ. Μώρο


 ''Σκληρή'' επίθεση από τον Δημοτικό σύμβουλο Ραφήνας – Πικερμίου, επικεφαλής συνδυασμού «Συμμαχία Δημιουργίας» Δαμιανό Φαφούτη στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κωνσταντίνο Μώρο. Το Δελτίο Τύπου του κ. Φαφούτη

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 19ης Ιουνίου, αποχώρησα διαμαρτυρόμενος στις 12.15 π.μ για την καθοδηγούμενη νοοτροπία του κ. Μώρου που προσπαθώντας να προεδρεύσει του συμβουλίου, έφτασε στο σημείο να απαξιώσει την γενιά των σαραντάρηδων αλλά και πλήθος συμπολιτών μας, στο πρόσωπο μου.

Εξηγούμε :

Το συμβούλιο ξεκίνησε 9.μμ και στις 12.15 π.μ βρισκόμασταν στο δεύτερο (2ο) θέμα ! Αν ρωτάτε τι γινόταν όλες αυτές τις ώρες, απευθυνθείτε στο πρόσωπο που προεδρεύει των διαδικασιών. Να σημειώσω μόνο πως επιτρεπόταν στον κ. Μπουρνούς να αποδίδει υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς κατ΄εξακολούθηση σε δημοτικό σύμβουλο μέχρι του σημείου να “προειδοποιήσει” ότι κάποιος δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει στη πλατεία. Πρόκειται για σοβαρά πολιτικά επιχειρήματα που αναγάγουν τους τοπικούς άρχοντες σε πρότυπα ήθους και ύφους για τα παιδιά μας.

Από την αρχή του 2ου θέματος ζήτησα να συμπεριληφθώ στη λίστα των ομιλητών, διότι ο κ. πρόεδρος δεν δίνει διαφορετικά τον λόγο ακόμα και αν είσαι επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεν έκανα χρήση του δικαιώματος μου να μιλήσω πρώτος, ζητώντας να το χρησιμοποιήσω όταν θεωρήσω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή και έγινε αποδεκτό.

Αφού τοποθετήθηκαν σύμβουλοι και δημότες και πριν προχωρήσουμε στην ψήφιση του θέματος ζήτησα τον λόγο να τοποθετηθώ εκ μέρους της παράταξης μας.

Ο κ. Μώρος μου το αρνήθηκε επιμόνως επικαλούμενος τον κανονισμό. Του θύμισα ότι βρίσκεται έναν μόνο χρόνο στο δημοτικό συμβούλιο (ως πρώτος επιλαχών κατέλαβε την έδρα του κ.Πιστικίδη που παραιτήθηκε) ενώ εγώ διανύω το 16ο χρόνο μου στο συμβούλιο και κάτι παραπάνω γνωρίζω. Θεωρώντας ότι τον προσέβαλα ανέφερε ότι είναι τόσων χρονών και δεν θα του πει ένα σαραντάχρονο παιδί τι θα κάνει !

Καταγγέλλω τόσο την καθεστωτική νοοτροπία του “αποφασίζω και διατάσω” όσο και την μειωτική, απαξιωτική στάση στη γενιά μου, στους θεσμούς καθώς και στο πλήθος των συμπολιτών μου που τόσα χρόνια με εμπιστεύονται ως αντιπρόσωπο τους στο δημοτικό συμβούλιο.

Αυταρχικές, διχαστικές συμπεριφορές προσώπων που από το πουθενά στρογγυλοκάθισαν σε καρέκλες πιστεύοντας ότι μπορούν να λένε και να πράττουν ότι θέλουν, ανήκουν σε άλλες εποχές, ξεπερασμένες.     

Θυμίζω ποιες γενιές και ποιες νοοτροπίες μας έχουν φέρει σε αυτήν την παρακμή. Δηλώνω ότι είμαι περήφανος για την γενιά μου, καθώς και για τα δημοκρατικά αντανακλαστικά των Ραφηνιωτών και Πικερμιωτών συμπολιτών μου.

Κάποιοι έχουμε την γνώση, το σθένος και την όρεξη να δίνουμε τον αγώνα της προόδου για τη Ραφήνα και το Πικέρμι. Το κάνουμε γιατί η εποχή μας και οι ανάγκες το επιβάλλουν.