iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Αλέξης Τσίπρας Πάνδημο
αίτημα για δικαιοσύνη
στην υπόθεση Τέμπη


Παρέμβαση στη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τα μέτρα στήριξης των θυμάτων και των πληγέντων από τη σύγκρουση των τραίνων στα Τέμπη έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Η ανάγκη για σεβασμό γίνεται πιο επιτακτική όταν το πάνδημο πένθος γίνεται πάνδημο αίτημα για δικαιοσύνη. Αυτό απαιτούν οι νέοι και νέες που διαδήλωσαν σε όλη την Ελλάδα και δέχθηκαν τα χημικά της ΕΛΑΣ. Υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες συγκεκριμένες και στρατηγικές επιλογές για την απαξίωση των σιδηροδρόμων που έφεραν δυο τρένα να κινούνται στην ίδια γραμμή μετωπικά» είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως ανέφερε «ο έμπρακτος σεβασμός στα θύματα δεν σημαίνει υποκριτικές συγγνώμες αλλα ανάδειξη της αλήθειας» προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση πορεύεται και γι' αυτό το τραγικό συμβάν απέναντι στην αλήθεια και την δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «τα μέτρα στήριξης των οικογενειών των θυμάτων θα έπρεπε να είναι σε ξεχωριστό νομοσχέδιο. Αντ' αυτού τι έκανε η κυβέρνηση; Το έβαλε σε ένα συνολικό νομοσχέδιο με 111 άρθρα να είναι εξυπηρετήσεις της τελευταίας στιγμής. Αυτό είναι ασέβεια στους ανθρώπους που χάσαμε και τους συγγενείς τους».
«Καθρεπτίζει τα 4 χρόνια διακυβέρνησης σε μια στιγμή. Αυτά τα τέσσερα χρόνια που η μια κριση διαδέχεται την άλλη έχουμε μια κυβέρνηση που βαφτίζει τις μεγάλες πληγές στην κοινωνία ως αναπότρεπτες, εισαγώμενες και τον άδικο χαμό 57 συνανθρώπων μας τις χαρακτηρίζει θυσία και τις κρίσεις ευκαιρία. Θυσία για ποιον και ευκαιρία για ποιον; Για ποιον θυσιάστηκαν αυτά τα νέα παιδιά; Και για ποιον ήταν ευκαιρία οι κρίσεις που περάσαμε; Ευκαιρία για λίγους» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Η αλήθεια έχει να κάνει με τον σεβασμό στα θύματα και τις οικογένειές τους είναι όμως και απαραίτητος όρος για να νιώσει ξανά ασφάλεια ο πολίτης και η ελληνική κοινωνία που αισθάνεται ότι έχει απέναντί του κράτος εχθρικό. Σε ό,τι μας αφορά προσπαθήσαμε από την αρχή όχι να σηκώσουμε το δάχτυλο τις κρίσιμες ώρες του πένθος ιδίως, αλλά να βάλουμε στο δημόσιο διάλογο τις πραγματικές αιτίες. Τις παραλήψεις. Δεν κάναμε το δυστύχημα αρένα αντιπαράθεσης. Αναλάβαμε το χρέος που μας αναλογεί για να μην ξαναζήσουμε τέτοια φρίκη. Παρεμβαίνουμε τώρα για να μην γίνει η οργή δύναμη ισοπέδωσης» πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.