iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Δευτέρα - 06 Μαΐου 2024

Ραφήνα Ο Σπύρος
Λουκάτος απάντησε στον
Α. Βασιλόπουλο


Ξεκάθαρη απάντηση έδωσε ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ Σπύρος Λουκάτος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας Πικερμίου στον Ανδρέα Βασιλόπουλο για το θέμα της μισθοδοσίας στον ΔΟΠΑΠ.

Ο κ. Λουκάτος σε αυστηρό ύφος τόνισε ότι απαγορεύεται από τη νομοθεσία η μισθοδοσία να αναγράφεται δημοσιοποιείται ονομαστικά. Καμία μισθοδοσία υπαλλήλου εόιτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα δεν μπορεί να είναι σε κοινή θέα, γιατί εμπίπτει στα προσωπικά δεδομένα.

Ο κ. Λουκάτος απευθυνόμενος στον επικεφαλής της ''Δύναμης Ανάπτυξης'' ο οποίος είχε υποβάλει ερώτημα σε παλαιότερη συνεδρίαση, στηλίτευσε διαδικτυακή τηλεοπτική εκπομπή καναλιού συμφερόντων του κ. Βασιλόπουλου όπου όπως σημείωσε υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, παρ ότι αρχικά ο αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠ Χρήστος Τσεμπέρης είχε επίσης δώσει εξηγήσεις, επέμειναν ''σε χτύπημα κάτω από τη μέση''. Ο κ. Λουκάτος έκανε λόγο για παραπληροφόρηση, διευκρινίζοντας ότι ο ΔΟΠΑΠ ακολούθησε το δρόμο που είχε ανοίξει με τη μισθοδοσία το ΝΠΔΔ ''Φ. Καβουνίδης'', ενώ στη συνέχεια προστέθηκε και ο δήμος.

Ο κ. Λουκάτος εξήγησε ότι έγγραφο του υπουργείου εσωτερικών που επικαλέστηκε η επίμαχη εκπομπή αφορούσε έξοδα κινήσεως υπαλλήλων και παραστατικά που επιβάλλεται να δημοσιοποιούνται.

Επίσης ο γενικός γραμματέας του δήμου Ανδρέας Γκουγκουλής παρέδωσε στον κ. Βασιλόπουλο αντίγραφο του εντάλματος που αφορούσε την ερώτηση του, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να είναι σημείο αντιπαλότητας στο δημοτικό συμβούλιο η μισθοδοσία των υπαλλήλων.

Τέλος ο κ. Βασιλόπουλος επανέλαβε την αποψή του, ότι απλώς είχε ρωτήσει γιατί στον ΔΟΠΑΠ δεν φαίνονται τα στοιχεία των εργαζομένων, ενώ στο δήμο το αντίθετο ζητώντας να υπάρχει ενιαία πρακτική.