iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Αλέξης Τσίπρας:
Το πάρτι τελειώνει
μετά τις εκλογές


Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία της Πρώτης Κατοικίας, της Επαγγελματικής Στέγης και της Αγροτικής Γης, παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας σe ειδική εκδήλωση στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Προστασία της πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης, κανόνες στη λειτουργία των funds, συλλογική ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τρίμηνη διάρκεια για την αναστολή των πλειστηριασμών και ένα Υφυπουργείο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους και Στεγαστικής Πολιτικής αποτελούν τους κεντρικούς άξονες της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για το ιδιωτικό χρέος, την οποία παρουσίασε από το Περιστέρι, ο Αλέξης Τσίπρας. Με τη δέσμευση πως η παρέμβαση για το ιδιωτικό χρέος θα έρθει ως «πρώτη νομοθετική παρέμβαση της νέας προοδευτικής κυβέρνησης», ο κ. Τσίπρας έστειλε μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το πάρτι θα τελειώσει. Η δικαιοσύνη θα επιστρέψει παντού».
Επιχειρώντας μια αναδρομή ως προς τις απόπειρες ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους στη χώρα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επισήμανε πως «αυτό που διαφύλαξε σε μεγάλο βαθμό την ακίνητη περιουσία των ευάλωτων νοικοκυριών και της μεσαίας τάξης στην Ελλάδα, ήταν ο Νόμος Κατσέλη αρχικά το 2010 και η επέκτασή του από το νόμο Σταθάκη αργότερα το 2015», παρατηρώντας, ωστόσο πως «σήμερα, η ελληνική κοινωνία βρίσκεται μπροστά στην επανάληψη του ίδιου έργου».