iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Οι προτάσεις του
Αλέξη Τσίπρα για
τις μεταφορές


Με αναφορά στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών ξεκίνησε την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας στον «Ελληνικό Κόσμο», όπου παρουσίασε το κυβερνητικό πρόγραμμα για την ασφάλεια των Μεταφορών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσίασε τις τρεις προτάσεις του κόμματος, που αφορούν την ολική μεταμόρφωση των υποδομών, με κύριο σκοπό την ασφάλεια των μετακινήσεων.
Στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας, επιτέθηκε και καυτηρίασε το λεγόμενο «επιτελικό κράτος» χαρακτηρίζοντας το «φιάσκο» ενώ χωρίς να αναφέρει το όνομα του υπουργού, Γιώργου Γεραπετρίτη άφησε μια αιχμή λέγοντας χαρακτηριστικά πως «κάποιοι δεν λένε να καταλάβουν ότι οι πολίτες δεν ψάχνουν υπουργούς που θα παριστάνουν τους μηχανοδηγούς, αλλά πρωθυπουργούς που θα πάψουν να παριστάνουν τους ανήξερους». Σύμφωνα με τον ίδιο, «το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών ανάμεσα σε όλα τα άλλα ανέδειξε και το μέγεθος της ανεπάρκειας και αναποτελεσματικότητας του κράτους».

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται κυρίως στην ψηφιοποίηση των συστημάτων, ενώ προτείνει και τη δημιουργεία μιας νέας «Διαύγειας» για τις υποδομές, στην οποία θα μπορεί ο πολίτης να «ελέγχει» και να γνωρίζει όλες τις κινήσεις και τις αλλαγές. Ο Αλέξης Τσίπρας, βάζει ως πρώτη προτεραιότητα τη θεσμοθέτηση, υλοποίηση και τη λειτουργία ενός ψηφιακού Κεντρικού Συστήματος Αδειοδοτήσεων. Με διασύνδεση όλων των φορέων και υπηρεσιών του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημοσίου τομέα, οι οποίοι εμπλέκονται στην αδειοδότηση, στις διαδικασίες έγκρισης δημοσίων και ιδιωτικών τεχνικών έργων, και όλων των ελεγκτικών οργάνων και αρχών. Η διεκπεραίωση της διαδικασίας εγκρίσεων και αδειοδοτήσεων θα γίνεται στο σύνολό της ηλεκτρονικά. Στο σύστημα θα περιλαμβάνονται και οι ειδικές κατηγορίες αδειοδοτήσεων και εγκρίσεων από φορείς και υπηρεσίες όπως, η δασική, οι εφορίες αρχαιοτήτων, το συμβούλιο αρχιτεκτονικής, το πυροσβεστικό σώμα.