iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Δευτέρα - 20 Μαΐου 2024

Η ανάρτηση κοινωνικής
αφύπνισης από τη
Σταματίνα Σταματάκου


''Γροθιά στο μαλακό υπογάστριο'' της κοινωνίας αποτελεί η συγκλονιστική ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο fb της δημοσιογράφου Σταματίνας Σταματάκου, πρωτεργάτριας του φιλοζωικού Κινήματος στην Ελλάδα.
Δεν είναι φαγητό, είναι πλάσματα πιο αγαθά από τους σκύλους. Είναι πλάσματα άδολα που εμπιστεύονται τυφλά τον άνθρωπο. Από το σπίτι μου πέρασε ο Φρίξος, τον σώσαμε από σφαγή σε εκκλησία της Ελευσίνας, τον είχαν πάει κάποιοι άλλοι πιστοί για… τάμα. Δεν ξέρω σε ποιο θεό πιστεύουν άνθρωποι που θυσιάζουν συναισθανόμενα πλάσματα που σε τίποτα δεν έφταιξαν. Πάντως σίγουρα δεν πιστεύουμε στον ίδιο.
Ο Φρίξος έζησε στο σπίτι μου μισό μήνα, μαζί με τα σκυλιά και τα γατιά μου, με ακολουθούσε παντού και δεν ήθελε να μένει μόνος του στο μπαλκόνι, φώναζε «μπεεε» για να μπει μέσα. Αν είχα σπίτι με κήπο θα τον κρατούσα. Τώρα είναι σε μία υπέροχη βίγκαν φάρμα με τον Στέφανο, Ο Φρίξος και η παρέα του λέγεται.
Ο Φρίξος αυτές τις μέρες είναι ανέμελος με τους φίλους του, όπως θα έπρεπε να είναι όλα τα ζώα, δε βρίσκεται τρομαγμένος σε ένα σφαγείο να περιμένει τον θάνατό του γιατί υπάρχουν έθιμα και συνταγές που τον περιλαμβάνουν. Πριν φάτε αυτό το Πάσχα σκεφτείτε πως το φαγητό σας έχει πρόσωπο.