iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Αλέξης Τσίπρας:
Προοδευτική κυβέρνηση
συνεργασίας


Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με «ευρεία διαφορά» θα ανοίξει το δρόμο για μια προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας την επομένη των εθνικών εκλογών τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας από τη Γερμανία.

Υποστήριξε ότι «δεν είναι καπρίτσιο» η επιμονή του στην πρωτιά στις εθνικές εκλογές, αλλά επικαλέστηκε τα «απλά μαθηματικά» βάσει των οποίων δεν είναι εφικτή η προοδευτική κυβέρνηση χωρίς να συμμετέχει σε αυτήν το πρώτο κόμμα, ενώ επικαλέστηκε και τη θέση του «τρίτου κόμματος», δηλαδή του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως αυτό δεν πρόκειται να συμμετάσχει κατά τα λεγόμενα του παρά μόνο σε κυβέρνηση με το πρώτο κόμμα.
«Το κόμμα λοιπόν που θα κερδίσει αυτές τις εκλογές θα έχει τη πολιτική νομιμοποίηση αλλά και την ηθική νομιμοποίηση να δημιουργήσει συμμαχίες και μια κυβέρνηση σταθερή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εκτίμησε ότι στις ελληνικές εκλογές της 21ης του Μάη, θα δοθεί ο επόμενος αγώνας των ευρωπαικών δυνάμεων της προόδου απέναντι στις δυνάμεις του νεοσυντηρητισμού και νεοφιλελευθερισμού.