iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 01 Μαΐου 2024

Ραφήνα Η υπάλληλος
που δεν προλαβαίνει
να ''πάρει ανάσα''


Μέρος του ρεπορτάζ ενός μέσου ενημέρωσης είναι και να αναδεικνύει οτιδήποτε καλό, φωτεινό, κανονικό, αισιόδοξο υπάρχει παντού σε κάθε έκφανση της ζωής μας. Αυτό κάνει πάντα με ευλαβική προσήλωση η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr.

Tελευταία εικόνα που οφείλουμε να εξάρουμε είναι η υπάλληλος στο Ταμείο του δήμου Ραφήνας Πικερμίου, η οποία από νωρίς το πρωί έως αργά το μεσημέρι ''δεν σηκώνει κεφάλι''. Η ευγένειά της παροιμιώδης και στις πιο δύσκολες συνθήκες για εργαζόμενο, υπό την έννοια ότι ακούει κάθε παραλογισμό, απαίτηση ή αναγκάζεται να εξυπηρετήσει και ανθρώπους με απολίτιστες συμπεριφορές. Και για να το γράφουμε σημαίνει ότι είμασταν αυτήκοοι και αυτόπτες μάρτυρες.

Και πέραν από το ανθρώπινο σκέλος, να σημειώσουμε καλόπιστα και μία δημοσιογραφική παρατήρηση. Όσο περνούν οι μέρες το ''σύστημα'' με την εξυπηρέτηση για την έκδοση άδειών στάθμευσης θα ''μπουκώνει'' και είναι δεδομένο πως θα υπάρξουν γκρίνιες (και δικαιολογημένες ενδεχομένως σε κάποιες περιπτώσεις). Στις 10 το πρωί της Τετάρτης - για παράδειγμα που ακόμη ο πολύς κόσμος είτε δεν έχει πληροφορηθεί, είτε αφήνει για αργότερα την ανανέωση ή την έκδοση άδειας - η ουρά ήταν πάνω από δέκα άτομα (αργότερα ίσως και μεγαλύτερη) με αναμονή ένα τέταρτο. Και αυτό γιατί η μία υπάλληλος (που αναφέραμε παραπάνω) εξυπηρετούσε τις πληρωμές των λογαριασμών νερού (και ταυτοχρόνως έδινε πληροφορίες), τις πληρωμές της κάρτας στάθμευσης και άλλες πληρωμές. Δεν γνωρίζουμε πως μπορεί να αποφορτιστεί (αν και όταν χρειαστεί) η κατάσταση, αλλά ας υπάρχει μια πρώτη εικόνα.

Και μια πληροφορία για όσους θα προσέλθουν (στο γραφείο της πλαινής εισόδου του δημαρχείου πίσω από το γήπεδο) για ανανέωση ή έκδοση κάρτας. Για την ανανέωση δεν χρειάζονται ξανά τα δικαιολογητικά, παρά μόνο το προηγούμενο έγγραφο - απόδειξη, ενώ για τη νέα έκδοση χρειάζονται δικαιολογητικά που να πιστοποιούν την κατοικία διεύθυνσης και τον κάτοχο του ΙΧ. Ο υπάλληλος θα στείλει ηλεκτρονικά την εντολή πληρωμής στο Ταμείο, ο δημότης θα πρέπει να πάει στο Ταμείο να πληρώσει μόνο με κάρτα και να επιστρέψει στο γραφείο αδειών για να παραλάβει το έγγραφο, από τον επίσης ευγενέστατο υπάλληλο.