iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 07 Μαΐου 2024

Ραφήνα Απάντηση
της iselida.gr σε μια
ανυπόστατη κατηγορία


Είναι πραγματικά τεράστιο θέμα, να έχει καταντήσει ένας επαγγελματίας δημοσιογράφος να σκέφτεται τρεις και τέσσερις φορές και να χάνει πολύτιμο παραγωγικό χρόνο από τη δουλειά του, αλλά και τη ζωή του για να γράψει και να δημοσιοποιήσει ένα θέμα που πραγματικά δεν είναι δυνατόν να ενοχλεί κανέναν.

Αντιθέτως είναι απολύτως ενημερωτικό και απορρέει από τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών. Όμως στη Ραφήνα του 2023 για ορισμένους πνευματικά ανώμαλους και μια ''καλημέρα'' του Θεού να πεις θα παρεξηγηθεί ή θα σχολιαστεί με καχυποψία. Δυστυχώς φτάσαμε ή σχεδόν φτάσαμε στον πάτο του βαρελιού. Ο δημοσιογράφος πλέον είναι ''κόκκινο πανί'' για τα τρολ του διαδικτύου και κινδυνεύει ακόμη και η σωματική του ακεραιότητα. Μάθαμε ότι πριν δυο τρεις ημέρες κάποιος κατηγόρησε δημοσίως από το fb συλλήβδην και ενδεχομένως δόλια, όλα τα τοπικά ΜΜΕ της Ραφήνας ότι δήθεν δεν παρέστησαν σε μία πολιτιστική εκδήλωση που απ ότι αποδείχθηκε ήταν όντως εξαιρετική. Και φτάνουμε - αν είναι δυνατόν - να ''απολογούμαστε'' τουλάχιστον εμείς στην ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr που οι εκδηλώσεις πολιτισμού είναι διαχρονικά νούμερο ένα στη δημοσιογραφική μας ατζέντα και έχουμε παραστεί ατέλειωτες εργατοώρες - προφανώς με την καρδιά μας γιατί είναι υποχρεωσή μας - σε εκδηλώσεις συλλόγων, φορέων και πολιτών. (Ας ρωτήσει ο κύριος τις και τους προέδρους όλων των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων του δήμου, τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΠ, αν είμαστε σχεδόν σε όλες τις εκδηλώσεις όποια ώρα και μέρα κι αν γίνουν). ''Το ξέρουν και οι πέτρες'' για την ευαισθησία μας στον πολιτισμό του τόπου και σας διαβεβαιώνουμε δεν ''ευλογούμε τα γένια μας''. Αλλά όταν κάποιος από... το πουθενά σπιλώνει συνειδητά τη δουλειά μας πρέπει να απαντήσουμε. Για τη συγκεκριμένη εκδήλωση δεν τη γνωρίζαμε, δεν μας εστάλη κανένα δελτίο Τύπου ούτε μας ενημέρωσε κανείς με οποιονδήποτε τρόπο. Συνεπώς πώς θα το πληροφορηθούμε? Από την άλλη ο εγκαλών πώς κατηγορεί δημοσίως με τόση ευκολία ανθρώπους (θα αντιλαμβάνεται φανταζόμαστε πως και οι δημοσιογράφοι είναι άνθρωποι) ότι δεν παρέστησαν εσκεμμένα. Κι αν ήταν ασθενής? Κι αν κάποιος από την οικογενειά του ήταν ασθενής? Κι αν του έτυχε κάτι απρόοπτο? Κι αν την ίδια ώρα είχε μια άλλη πολύ σοβαρή υποχρέωση? Τι νομίζει ο εγκαλών, ότι τα τοπικά ΜΜΕ απασχολούν δεκάδες εργαζομένους? Με έναν λειτουργούν τα περισσότερα, άντε δύο. 

Ας είναι... Σε κάθε περίπτωση λίγη ώρα μετά την έναρξη της εκδήλωσης ο δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς που παρέστη στην εκδήλωση ανέβασε στο fb μια φωτογραφία κι ένα σχόλιο που ευτυχώς είδαμε τυχαία. Κι έτσι ανεβάσαμε ένα μικρό κείμενο και τη φωτογραφία. Φυσικά και δεν ήταν το ιδανικό, γιατί άλλο είναι να κάνεις ρεπορτάζ επί τόπου. Αλλά δεν γνωρίζαμε την ύπαρξη της εκδήλωσης, γιατί οι διοργανωτές δεν μπήκαν στον κόπο να μας ενημερώσουν.

Για λόγους ηθικής τάξεως θα περιμέναμε μια δημόσια συγνώμη από τον ''οργισμένο'' πολίτη που μας κατηγόρησε άδικα. Αλλά κι αν δεν το πράξει, δεν πειράζει ειλικρινά. Στην κανονική ζωή μπορείς να λες ό,τι θέλεις, αλλά είσαι ό,τι κάνεις!