iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης:
Το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ
οδηγεί σε πτώχευση


Το δίλημμα των εκλογών της 21ης Μαίου είναι αν η χώρα θα πάει μπροστά ή αν θα επιστρέψει πίσω στο καταστροφικό 2015 επανέλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και στην συζήτηση που είχε με τον managing editor των «Financial Times» υπεύθυνο για τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική, Πίτερ Σπίγκελ.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός είπε: «Οι εκλογές αφορούν επιλογές. Στην περίπτωση της Ελλάδας εμείς πετύχαμε σε ότι αφορά την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας» και μετά πρόσθεσε: «Ποια επιλογή δίνει η αντιπολίτευση; Κοιτούσα το πρόγραμμα που παρουσίασε. Κοστίζει δεκάδες δισεκατομμύρια. Δεν μπορεί να υλοποιηθεί, οδηγεί σε πτώχευση».
Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι ο κ. Τσίπρας μαζί με τον κ. Βαρουφάκη οδήγησαν την χώρα σε ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο και χρέωσαν με 100 δισ. ευρώ τον ελληνικό λαό. «Δεν πρέπει να ξεχάσουμε το 2015 και την πολύ κακή δουλειά που έκανε ο κ. Τσίπρας ως πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά και εκτίμησε ότι «η ιστορία θα είναι σκληρή μαζί του

Στο σημείο αυτό ο Αμερικανός δημοσιογράφος παρατήρησε ότι η άποψη που έχουν πλέον στην Ευρώπη για τον κ. Τσίπρα είναι ότι μετά την «κωλοτούμπα» του 2015 οδήγησε την χώρα έξω από τα μνημόνια και την επανέφερε στις διεθνείς αγορές….

«Αυτά τα λένε όσοι δεν πληρώνουν φόρους στην Ελλάδα» του απάντησε ο πρωθυπουργός και καταχειροκροτήθηκε από τους παρισταμένους.