iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

Τιτανομαχία Ελλάδα - ΗΠΑ
στο παγκόσμιο κύπελλο
μπάσκετ 2023


Τιτανομαχία με τις ΗΠΑ έβγαλε για την Εθνική Ελλάδας η κληρωτίδα για το Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ 2023.

Η ομάδα μας κληρώθηκε στον 3ο όμιλο, πέραν της Team USA, με Νέα Ζηλανδία και Ιορδανία, έχοντας βατό δρόμο για να προκριθεί όχι μόνο στην επόμενη φάση αλλά τουλάχιστον και μέχρι τα προημιτελικά. Τα παιχνίδια της Εθνικής ομάδας για την πρώτη φάση της διοργάνωσης θα διεξαχθούν στη Moa Arena στις Φιλιππίνες.

Το μονοπάτι της Εθνικής για μια σπουδαία πορεία στη διοργάνωση είναι ανοιχτό, καθώς σε περίπτωση πρόκρισης απ' την πρώτη φάση, θα διασταυρωθεί με τον Δ' Όμιλο, στον οποίο βρίσκονται Λιθουανία, Μαυροβούνιο, Μεξικό και Αίγυπτος. Κάτι που συνεπάγεται πως εφόσον η Εθνική σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, η πρόκριση στην οκτάδα είναι απόλυτα εφικτή.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο θα φιλοξενηθεί σε Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία από τις 25 Αυγούστου ως τις 10 Σεπτεμβρίου. Από την πρώτη φάση θα προκριθούν οι δύο πρώτες κάθε ομίλου δημιουργώντας τη δεύτερη φάση των ομίλων (συνολικά 16 ομάδες), όπου διασταυρώνονται ως εξής:

  • Ο 1ος όμιλος με τον 2ο όμιλο
  • Ο 3ος όμιλος με τον 4ο όμιλο
  • Ο 5ος όμιλος με τον 6ο όμιλο
  • Ο 7ος όμιλος με τον 8ο όμιλο

Οι δύο πρώτες ομάδες των τεσσάρων νέων ομίλων που θα δημιουργηθούν, θα προκριθούν στα προημιτελικά της διοργάνωσης, που θα είναι νοκ άουτ.

 

Αναλυτικά οι οκτώ όμιλοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 (σε παρένθεση βρίσκεται η χώρα που θα φιλοξενήσει το εκάστοτε group):