iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 17 Μαΐου 2024

Δολοφονία Καραιβάζ
Άλλα τρία άτομα
στο ''μικροσκόπιο''


Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ αποκαλύπτονται από αστυνομικές πηγές, μετά τη σύλληψη του ενός 48χρονου και του 40χρονου αδελφού του, κατόπιν ενταλμάτων του Ανακριτή.

Σύμφωνα με τη δικογραφία της υπόθεσης, οι εκτελεστές εκτιμάται ότι προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον δημοσιογράφο μία μέρα πριν από την 9η Απριλίου του 2021.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία: «τα δύο οχήματα, ήτοι το μηχανάκι) που χρησιμοποίησαν οι δράστες της δολοφονίας, αλλά και το βαν παρατηρήθηκαν σε κάμερες ασφαλείας της περιοχής και την προηγούμενη ημέρα να κινούνται σε ίδιους χρόνους και τόπους».

Ωστόσο, από σύμπτωση ο Γιώργος Καραϊβάζ έφυγε από το σπίτι του μισή ώρα νωρίτερα για να πάει στην εργασία του, με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν να υλοποιήσουν την επίθεση σε βάρος του.
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται τα ονόματα ακόμα τριών προσώπων, για τα οποία οι δικαστικές Αρχές έκριναν ότι δεν υπάρχουν στην παρούσα φάση επαρκή στοιχεία για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης. Από την έρευνα προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες χρησιμοποίησαν δύο «επιχειρησιακά» κινητά τηλέφωνα που ενεργοποιήθηκαν μόνο για μία φορά, την ημέρα της δολοφονίας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αγοράστηκαν από κατάστημα στους Αμπελόκηπους που συνδέεται με άτομο, το όνομα του οποίου είναι ένα από τα τρία που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, αλλά δεν κατηγορείται.
Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη των δραστών από το λευκό βαν, το οποίο φέρεται να το οδηγούσε ο 48χρονος. Ο άντρας αυτός κλήθηκε πριν από περίπου 15 ημέρες στη ΓΑΔΑ για να απαντήσει γιατί το όχημα βρισκόταν εκείνη την ημέρα στον Άλιμο κοντά στο σπίτι του δημοσιογράφου. Φέρεται να απάντησε ότι δεν θυμάται.