iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Ραφήνα Το ραντεβού
του Βαγγέλη Μπουρνούς
την Πρωτομαγιά


Για την Πρωτομαγιά γράφει στο fb ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς.
1η Μαϊου μια ημέρα με τεράστιο συμβολισμό.
Δεν είναι μόνο η πρώτη ημέρα του ομορφότερου μήνα του έτους, με τη φύση να οργιάζει, αναπτύσσοντας στον καμβά της μία απίστευτη ποικιλία χρωμάτων και ευωδιών, αλλά και μια ετήσια γιορτή, με παγκόσμιο χαρακτήρα και η οποία απευθύνεται στους ανθρώπους της μισθωτής εργασίας.
Η μέρα αυτή που με τα χρόνια που πέρασαν μετατράπηκε ως ημέρα αργίας και ευκαιρίας για ανοιξιάτικες αποδράσεις, ξεκίνησε ως ημέρα απεργίας και εργατικής γιορτής, όπου η εργατική τάξη βρίσκει την ευκαιρία να προβάλει τα κοινωνικά και οικονομικά της επιτεύγματα και να καθορίσει το διεκδικητικό της πλαίσιο για το μέλλον, σε ανάμνηση του ξεσηκωμού των εργατών του Σικάγου την 1η Μαΐου 1886, για διεκδίκηση βελτίωσης συνθηκών και αμοιβών εργασίας και που τελικά κατέληξε σε αιματοχυσία.
Κρίσεις στον τομέα αυτό συνεχίζουν να υπάρχουν και να μαστίζουν την ανθρωπότητα.
Για να ξεπεραστούν απαιτούνται σήμερα σήμερα τέτοιοι ρυθμοί ανάπτυξης που θα καλύψουν και θα επουλώσουν πιο γρήγορα τις αδυναμίες που οδήγησαν σε ανισορροπίες και αδικίες και τελικά σε ανισοκατανομή του πλούτου και σε εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Αναγνωρίζοντας, με τιμή και σεβασμό, τους αγώνες του εργατικού κινήματος, ως δημοτική αρχή είμαστε αποδεδειγμένα υπέρ της κοινωνικής συνοχής, της ενότητας και της αλληλεγγύης των πολιτών αλλά και στον απόλυτο σεβασμό όλων των ανθρώπων για ασφαλείς και αξιοπρεπείς συνθήκες και αμοιβές εργασίας.
Αποτελεί σταθερή και αταλάντευτη θέση μας, η ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και η στήριξης μιας "ομπρέλας" πρόνοιας με ενθάρρυνση μιας υγιούς παραγωγικότητας στον τόπο μας.
Οι δημοτικές κοινωνικές δομές λειτουργούν με υψηλές προδιαγραφές και στηρίζουν τη συνοχή του κοινωνικού μας ιστού, ενισχύοντας πολίτες και οικογένειες που έχουν ανάγκη στήριξης.
Η προτεραιότητά μας αυτή αποτελεί μία πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά και για την οποία νιώθουμε πραγματικά περήφανοι.
Δίνουμε καθημερινό αγώνα σε αυτήν την κατεύθυνση.
Η καλημέρα μου να σας συνοδεύει σήμερα -όπως και κάθε μέρα - και να περάσετε όμορφα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.
Και γι' αυτούς που αναρωτιούνται γιατί μία μέρα πρωθύστερα καλωσορίζουμε την αγωνιστική ανοιξιάτικη πρωτομαγιά, απλούστατα γιατί πάντα οι αγώνες προετοιμάζονται.
Στο μυαλό και στην ψυχή καλλιεργούνται.
Αύριο το πρωί ραντεβού στην κεντρική πλατεία της Ραφήνας για καφεδάκι και ανταλλαγές ευχών.