iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης:
Χρειαζόμαστε σταθερή
κυβέρνηση τετραετίας


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στο Open στην εκπομπή του Δημήτρη Καμπουράκη και του Παναγιώτη Στάθη ενόψει των εκλογών 2023.

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του πρωθυπουργού

Θέλω το καλύτερο αποτέλεσμα στις κάλπες της 21 Μαΐου. «Αυτές τις εκλογές σκέφτομαι. Θέλω να πείσω τους αναποφάσιστους για να έρθουν μαζί μας με τη Νέα Δημοκρατία. Θέλω η νίκη να είναι απολύτως καθαρή ώστε να μην αμφισβητείται την επόμενη μέρα ποια θα είναι η κυβέρνηση και ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός. Χρειαζόμαστε μια σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση τετραετίας».

Για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ο Κ. Μητσοτάκης είπε: «Θα σεβαστώ απολύτως τις συνταγματικές εντολές. Θα πάρω τη διερευνητική εντολή και αναλόγως το αποτέλεσμα θα πάρω τις αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις μου».

Θα σας πω ότι σε μια σειρά από κρίσιμα θέματα το ΠΑΣΟΚ δεν τόλμησε. Όπως για το άρθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, για την αξιολόγηση.
Μονοκομματική κυβέρνηση που μπορεί να ενσωματώσει πρόσωπα από αλλού και να υιοθετήσει και διαφορετικές πολιτικές.

Θέλουμε καλύτερους μισθούς, καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι καταργήσαμε το 8ωρο. Σοβαρά τώρα; Καταργήσαμε το 8ωρο; Δεν θα μιλήσω στον πολιτικό λόγο του κ. Τσίπρα.

Έχουν γίνει πολλά αλλά ακόμα υπάρχουν προβλήματα. Εχουμε στηρίξει τους ευάλωτους. Σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα μιλήσει για τα στοιχεία του ΟΟΣΑ.

Θέτουμε ως κεντρικό στόχο την αύξηση των μέσων μισθών κατά 25% και στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Αυτό θα γίνει με νέες επενδύσεις.

Δεν θα δεχθώ πρακτικές με εργαζόμενους στον τουρισμό να δουλεύουν περισσότερο. Τέτοιοι εργοδότες θα μας βρουν απέναντι.

Η Ελλάδα έχει τον 5ο χαμηλότερο πληθωρισμό στην ΕΕ. Αν υπήρχε αισχροκέρδεια δεν θα είχαμε αυτόν τον πληθωρισμό.

Το καλάθι του νοικοκυριού λοιδορήθηκε, είχε όμως αποτέλεσμα. Αν κάποιος γνωρίζει τη μαγική φόρμουλα και δεν μας τι λέει, εκτός και αν υπάρχει κάποιο σχέδιο τύπου «Δήμητρα».

Οταν η οικονομία φτάσει στο σημείο που πρέπει θα είμαστε σε θέση να μειώσουμε τον ΦΠΑ. Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης δεν είναι στις προθέσεις μας. Να μας πει η αντιπολίτευση ποιο φόρο θα αυξήσει για να μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης.

Αυτά που τάζει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παντελώς ανεφάρμοστα. Πριν λίγο ο κ. Μπελαβίλας είπε και τα μισά να κάνουμε, μια χαρά θα είναι. Αυτό έλεγαν και το 2015.

Την δεύτερη τετραετία θα μπει τέλος σταδιακά και στο τέλος επιτηδεύματος. Ολες μας οι φορολογικές δεσμεύσεις έγιναν. Ο κόσμος θα πει ό,τι είπε ο Μητσοτάκης το έκανε.