iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Αλέξης Τσίπρας:
Στις 21 Μαίου νίκη
έκπληξη του ΣΥΡΙΖΑ


Με αιχμές προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ξεκίνησε την ομιλία του στην Άρτα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, δηλώνοντας για τους πολιτικούς του αντιπάλους και όχι μόνο πως «στις 21 του Μάη θα τους εκπλήξουμε, θα έχουμε μια μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία», διεκδικώντας παράλληλα την «ιδιοκτησία» της αλλαγής ενόψει των εκλογών.

Απευθυνόμενος σκωπτικά προς τον κόσμο είπε «θέλω να με συγχωρέσετε που καθυστέρησα λίγο να έρθω, αλλά εγώ ξέρετε δεν ταξιδεύω με το κρατικό αεροπλάνο και με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων» ανέφερε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας πως «εγώ δεν ταξίδευα με το κρατικό για την προεκλογική εκστρατεία, ούτε όταν ήμουνα πρωθυπουργός, γιατί εγώ δεν πίστευα και δεν πιστεύω ότι αυτό το κράτος είναι ιδιοκτησία κανενός».

Εκτοξεύοντας τα βέλη του προς το Μέγαρο Μαξίμου, «άλλοι έχουν γεννηθεί πρίγκιπες και έχουν την αίσθηση ότι το κράτος και η χώρα τους ανήκει» υποστήριξε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, λέγοντας πως «εγώ κατάγομαι από ένα ταπεινό ορεινό χωριό στα Τζουμέρκα, αλλά είμαι περήφανος για την καταγωγή μου».
«Μπορεί να μην είμαι από τζάκι, αλλά είχαμε τζάκι στο πατρικό σπίτι και το ανάβαμε και ξέρω πως ανάβουν τα τζάκια», είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας το σύνθημα «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σημείωσε με νόημα πως «εάν ξεχνάνε κάποιοι νεότεροι μας το θυμίζουν αυτοί με τα έργα τους τέσσερα χρόνια τώρα», για να επαναλάβει πως «οι εκλογές της 21ης του μήνα δεν είναι εκλογές χαλαρής ψήφου. Είναι εκλογές που βγάζουν κυβέρνηση. Και μην έχετε καμία αμφιβολία το πρώτο με το τρίτο κόμμα θα έχουν τη δυνατότητα να συγκροτήσουν κυβέρνηση στις 22 του Μάη».
Στην ίδια κατεύθυνση, «είναι κρίσιμο λοιπόν ποιος θα είναι πρώτος σε αυτές τις εκλογές. Και είναι κρίσιμο ποιος θα είναι πρώτος γιατί μη γελιέστε, εάν ο κ. Μητσοτάκης είναι πρώτος δεν θα αφήσει να πάει χαμένη αυτή η ευκαιρία. Θα συγκροτήσει κυβέρνηση».