iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Ραφήνα Εκδήλωση
υψηλών προδιαγραφών
για το bullying (εικόνες)


Μια εκδήλωση υψηλών προδιαγραφών διοργανώθηκε στη Ραφήνα με θέμα το bullying.

Το αμφιθέατρο του Γυμνασίου Λυκείου Ραφήνας γέμισε από γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικούς και πολίτες που θέλησαν να ενημερωθούν για τη μάστιγα του σχολικού εκφοβισμού.

Την πρωτοβουλία για την εκδήλωση είχε η επιτροπή για το βιώσιμο περιβάλλον, μια ιδέα της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Βαλερί Βασιλικού και του προέδρου της Δημήτρη Καρασταμάτη, σε συνεργασία με την ένωση γονέων και κηδεμόνων Ραφήνας Πικερμίου, υπό την αιγίδα του ΔΟΠΑΠ.

Οι τρεις εκλεκτοί ομιλητές, ειδικοί στον τομέα τους ανέπτυξαν με σαφήνεια και απλότητα τις πτυχές του σχολικού εκφοβισμού που προσλαμβάνει τρομακτικές διααστάσεις και στην Ελλάδα.

Ο Αστυνόμος Δημήτρης Δελτσίδης, διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Ραφήνας τονίζοντας συνεχώς την αγωνία και του ιδίου ως πατέρα δύο παιδιών, παρουσιάζοντας δεκάδες διαφάνειες που επιμελήθηκε η Ελληνική Αστυνομία, μίλησε για το τι σημαίνει σχολικός εκφοβισμός, τι συνιστά εκφοβισμό και πώς πρέπει το παιδί - θύμα ή ο παρατηρητής περιστατικών εκφοβισμού να αντιδράσεις. ''Βασικό κλειδί είναι η ενημέρωση των ενηλίκων, των γονέων ή των δασκάλων και εκπαιδευτικών'' σημείωσε ο Αστυνόμος και πρόσθεσε πως πρέπει να υπάρχει και συνεργασία μεταξύ των τοπικών φορέων.

Στο βήμα ανέβηκε και ο καθηγητής του Πάντειου Πανεπιστημίου, ο ψυχολόγος συντονιστής του Οργανισμού ''το Χαμόγελο του Παιδιού'' Στέφανος Αλεβίζος, ο οποίος παρουσίασε συγκλονιστικά στοιχεία για τον σχολικό εκφοβισμό, ενώ αναφέρθηκε στις καθημερινές παρεμβάσεις και δράσεις του ''Χαμόγελου''.

Η εκδήλωση έκλεισε με τον εκπαιδευτικό του 1ου Δημοτικού σχολείου Ραφήνας Κώστα Μπουκουβάλα ο οποίος παρουσίασε με διαδραστικό τρόπο τo καινοτόμο πρόγραμμα sticks n'stones.

Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση έδωσαν το παρών οι αντιδήμαρχοι Χρήστος Τσεμπέρης και Σπύρος Κάρλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δήμητρα Τσεβά (και υποψήφια δήμαρχος) και Παναγιώτης Δήμας, ο υπ. δημοτικός σύμβουλος - εθελοντής του ''Χαμόγελου'' Γιάννης Ρήγος, ο επιχειρηματίας Φραγκίσκος Σαργολόγος και ο πρόεδρος της ΕΕΣΑ Γιάννης Δαβερώνης..

Δείτε το φωτορεπορτάζ της ηλεκτρονικής εφημερίδας iselida.gr