iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Η διάσωση των Ελλήνων
με τα 7 σκυλιά τους
από το Σουδάν


Μια συγκλονιστική αφήγηση από τη δημοσιογράφο Σταματίνα Σταματάκου πρωτοπόρα του φιλοζωικού Κινήματος στην Ελλάδα.
Γράφει η κ. Σταματάκου στο fb:
Οι άνθρωποι από το Σουδάν που ρίσκαραν κυριολεκτικά την ίδια τους την ζωή για να σωθούν τα σκυλιά τους έφυγαν για το νησί τους, εκεί που έχουν το μοναδικό τους σπίτι στην Ελλάδα. Δυο άνθρωποι που με συγκλόνισαν με την αξιοπρέπεια και την αγάπη τους. Χρωστάμε κάποια μεγάλα ευχαριστώ για την φροντίδα των σκυλιών τους τόσες μέρες:
Στο καταπληκτικό VIPet Resort & Training center, έναν πρότυπο χώρο φιλοξενίας και εκπαίδευσης σκύλων -ο μοναδικός που εμπιστεύομαι ακόμη και τα δικά μου σκυλιά- που ο εκπαιδευτής και ιδιοκτήτης του Γιάννης Παΐσιος δέχθηκε να τα παραλάβει αργά τη νύχτα, να τα ηρεμήσει καθώς ήταν τρομοκρατημένα από τους βομβαρδισμούς και το ταξίδι με το C-130 και να τα φιλοξενήσει με υπευθυνότητα χωρίς να ζητήσει μισό ευρώ δίνοντας τους τις καλύτερες τροφές και τις πιο νόστιμες λιχουδιές.
Στην αγαπημένη Animal Action Greece και την υπεύθυνη προγραμμάτων Serafina Avramidou που βλέποντας την έκκλησή μου για κλουβιά μεταφοράς αγόρασαν και δώρισαν ολοκαίνουργια, ασφαλή και ιδιαίτερα ευρύχωρα κλουβιά μεταφοράς για όλα τα σκυλιά της οικογένειας (ήταν ένα μεγάλο έξοδο για 7 ζώα) και μας τα παρέδωσαν στο λιμάνι του Πειραιά. Έτσι τα μικρά είχαν την ευκαιρία να περάσουν το ταξίδι με ασφάλεια μέσα στο πλοίο κι όχι εκτεθειμένα στις σκυλιέρες. Αρκετά πέρασαν τόσο καιρό…
Είναι η πρώτη φορά παγκοσμίως που έγινε διάσωση κατοικίδιων με μεταγωγικό από εμπόλεμη ζώνη και έγινε μάλιστα στο Χαρτούμ, οι άνθρωποι έμεναν δίπλα στο Πεντάγωνο και τις πρεσβείες των χωρών, στην καρδιά των βομβαρδισμών. Τους είχαν ήδη βομβαρδίσει το σπίτι με όλμο και και το αυτοκίνητο. Ζούσαν στο πίσω μέρος του σπιτιού που είχε μείνει όρθιο και έκαναν τα πάντα για να μη γαβγίζουν τα σκυλιά και τους σκοτώσουν όλους μαζί. Οι δρόμοι ήταν γεμάτοι πτώματα, όποιος έβγαινε έξω ήταν δεδομένο ότι θα πέσει νεκρός από σφαίρα, ακόμη κι αν ήταν άμαχος, γυναίκα ή και παιδί. Μας τα έλεγαν τότε στο τηλέφωνο και ζούσαμε την απελπισία μαζί τους με τον φόβο να μην τους ακούσουμε ξανά την επόμενη φορά. Δεν υπάρχει διάκριση εκεί πέρα. Τους σκοτώνουν όλους. Κι όμως αυτοί οι άνθρωποι με τιτάνιες προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και μιας ολόκληρης αλυσίδας που στήθηκε σώθηκαν μαζί με τα σκυλιά τους που είναι μέλη της οικογένειάς τους. Δεν θα τα άφηναν ποτέ. Δεν τα άφησαν ποτέ. Και τώρα ζουν όλοι μαζί ασφαλείς. Μοιάζει απίστευτο κι όμως έγινε.