iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 04 Μαΐου 2024

Ένοχοι κρίθηκαν
οι δύο ''εξορκιστές''
της Θεσσαλονίκης


Ένοχοι κρίθηκαν οι «εξορκιστές» της Θεσσαλονίκης για παράνομη λειτουργία θρησκευτικού χώρου λατρείας χωρίς άδεια, στην ανατολική πλευρά της πόλης.

Οι καταδικασθέντες συνελήφθησαν τον Αύγουστο, μετά τον «σάλο» που προκλήθηκε με βίντεο από τελετές εξορκισμού, οι οποίες είδαν το «φως» της δημοσιότητας και ύστερα από αστυνομικό έλεγχο κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι υπήρχε σε εξέλιξη θρησκευτική τελετή, με παρουσία 25 ατόμων, σε πρώην νυχτερινό κέντρο της ανατολικής Θεσσαλονίκης που είχε νοικιάσει ο "Άνθρωπος του Θεού". Ο 38χρονος επικεφαλής της «Εκκλησίας των Εθνών», Χαράλαμπος Τσακωνίδης και ο 25χρονος, Δημήτρης Παναπακίδης, ο οποίος παρουσιάστηκε ως προσωρινά υπεύθυνος, κρίθηκαν ένοχοι για τη λειτουργία ευκτηρίου οίκου, χωρίς την απαραίτητη εκ του νόμου άδεια λειτουργίας. Στον πρώτο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών μηνών και πρόστιμο 100 ευρώ, ενώ στον δεύτερο, ποινή φυλάκισης δύο μηνών και 15 ημερών, με το δικαστήριο να του αναγνωρίζει το ελαφρυντικό μετεφηβικής ηλικίας. Οι ποινές και τον δύο κατηγορουμένων είναι με τριετή αναστολή και κατέθεσαν έφεση.
Οι δύο κατηγορούμενοι υποστήριξαν στις απολογίες τους πως στον χώρο δεν πραγματοποιούσαν κάποια θρησκευτική τελετή, αλλά τεχνικές εργασίες με εθελοντές που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν και για τις οποίες διέθεταν την απαιτούμενη άδεια. Παράλληλα, ισχυρίστηκαν ότι αφενός ο χώρος προορίζονταν για θρησκευτικές τελετές, αφετέρου δεν ήταν ακόμη έτοιμος για να λειτουργήσει.
«Πρόκειται περί παρεξηγήσεως και παρανόησης, γιατί οι αστυνομικοί θα μπέρδεψαν τα γραφεία της αστικής εταιρείας με τον χώρο θρησκευτικής μας λατρείας», ανέφερε στην αρχή της απολογία του ο Χάρης Τσακωνίδης.