iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Τι είπε στην εκπομπή
''πάμε Δανάη''
ο Αλέξης Τσίπρας


GΚαλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του Mega «άμε Δανάη» ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας την παραμονή της τηλεμαχίας των πολιτικών αρχηγών, απαντώντας εφ’ όλης της ύλης για την πολιτική και όχι μόνο καθημερινότητά του.
Ο κ. Τσίπρας δεν έκρυψε πως «τρέχουμε πολύ αυτήν την περίοδο», χαρακτηρίζοντας κούραση, αλλά και δύναμη συνάμα την επαφή με τον κόσμο.
Ενόψει του ντιμπέιτ, ο κ. Τσίπρας σχολίασε πως «δεν νομίζω ότι είναι κάτι που μπορεί να κάνει τη διαφορά γιατί είναι λίγο παράλληλοι μονόλογοι, όπως το έχουν στήσει», εκτιμώντας για το λόγο αυτό πως «θα βαρεθεί και ο κόσμος». «Είναι λίγο αποστειρωμένο έτσι όπως θα γίνει» συνέχισε, λέγοντας πως θα βγει σε καλό του Mega που θα έχει Champions League, οπότε θα έχει μεγάλη τηλεθέαση.
Αναφορικά με την πρόσκληση του τηλεοπτικού σταθμού Mega για ένα ντιμπέιτ μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε πολύ πειθαρχημένο άνθρωπο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, περιγράφοντας πως «ακολουθεί πιστά αυτά που του λένε οι επικοινωνιολόγοι ακόμη και αν τον φέρνουν σε δύσκολη θέση». «Θυμίζει τον μαθητή στο πρώτο θρανίο με το απουσιολόγιο» που δεν έχει, ωστόσο, το επικοινωνιακό χάρισμα είπε ο κ. Τσίπρας για τον Πρωθυπουργό, επισημαίνοντας από πλευράς του πως «φοβάται πάρα πολύ μια ευθεία ερώτηση», δηλαδή να εξηγήσει στον ελληνικό λαό «γιατί παρακολουθούσε το μισό πολιτικό σύστημα», όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας.
Για το εάν θα του θέσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το ίδιο ερώτημα, «μην διαβάζετε ανοιχτό γράμμα» είπε ο κ. Τσίπρας, παρατηρώντας ωστόσο ότι θα είναι εκτός πλαισίου κι έτσι «γλιτώνει, ξεφεύγει» ο κ. Μητσοτάκης μέσω της διαδικασίας.
«Θα είναι μια μεγάλη πρόσκληση να αποδείξω ότι μπορείς να ασχολείσαι με την πολιτική, ακόμη και αν δεν είσαι σε αξιώματα. Εφόσον μπήκα νωρίς, θα έχω την πολυτέλεια, ελπίζω, εύχομαι να βγω και σχετικά νωρίς, να μην με πάρουν τα βαθιά γεράματα», απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφορικά με το πως φαντάζεται τον εαυτό του τα επόμενα χρόνια, ενώ «δεν έχω βάλει ηλικιακό όριο. Το ωραίο της ζωής είναι ότι είναι απρόβλεπτη. Αλλιώς δεν θα την ζούσαμε», σημείωσε, όταν κλήθηκε να σχολιάσει αν έχει θέσει προσωπικά ένα όριο αποχώρησής του από την κεντρική πολιτική σκηνή. Σε κάθε περίπτωση, “δεν μου χρωστάει η ιστορία. Εγώ χρωστάω και θα τα κάνω όσο καλύτερα μπορώ» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ».  
 
«Είναι ικανός άνθρωπος δεν τον υποτιμώ καθόλου» τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν τα πήγε καλά αυτά τα τέσσερα χρόνια και εξαιτίας αυτού «πετάει την μπάλα στο 2015, στο τι έκανε ο Βαρουφάκης». «Αυτά κρίθηκαν» σημείωσε ο κ. Τσίπρας στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015 και του 2019. Γυρίζοντας, ωστόσο, το χρόνο πίσω, «Τι έχεις να τραβήξεις, δεν έχεις ιδέα τι έχεις να τραβήξεις» απάντησε ο κ. Τσίπρας στο ερώτημα τι θα συμβούλευε ο «Αλέξης του 2015 τον Αλέξη του 2023», όπως και ότι “να προσέχεις λίγο περισσότερο τους ανθρώπους που εμπιστεύεσαι».
Κληθείς να σχολιάσει αν η αποστροφή αυτή αφορά τον κ. Βαρουφάκη, «το μυαλό όλων πηγαίνει εκεί, προφανώς, νομίζω ότι ήταν μια περίοδος που συνειδητοποίησα ότι αυτός που έχει το πρώτο ρόλο είναι το πρώτο βιολί έχει το σχέδιο του αντιπάλου του Σόιμπλε» σχολίασε ο κ. Τσίπρας, και συνέχισε λέγοντας πως «Σοκάρεσαι» στη διαπίστωση.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μοιράστηκε και πτυχές από την καθημερινότητα με την οικογένειά του. Ερωτηθείς για την ενασχόλησή του με τα Social Media είπε ότι «θα αρχίσω να σας ακολουθώ μπας και ανέβουν τα νούμερά μου» προς τη Δανάη Μπάρκα για να προσθέσει πως «έχει αλλάξει ο τρόπος που γίνεται η επικοινωνία. Κάποιες φορές αν προσπαθήσεις να δείξεις κάτι που δεν είσαι, γκριτζάρεις. Τα εργαλεία της νέας επικοινωνίας έχουν κ ένα όριο. Εγώ επιχειρώ να είμαι ο εαυτός μου».
Ειδικά για τα βίντεο που ανεβάζει τις τελευταίες ημέρες στο Tik Tok, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε πως «δεν έχω ομάδα παραγωγής και επικοινωνιολόγο να μου λένε τι να κάνω. Εσχάτως έχω αρχίσει να απευθύνομαι- μέσα από το αυτοκίνητο- μόνος μου το χρησιμοποιώ κάποια ιδέα που θέλω να επικοινωνήσω». Ο ίδιος παραδέχτηκε πως τα κοινωνικά δίκτυα είναι «ένας νέος τρόπος επικοινωνίας». Στο πλαίσιο αυτό παρατήρησε ότι «δεν είμαι tictoker. Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο κόσμος μας αλλάζει»
Ερωτηθείς για την συμπεριφορά των νέων απέναντι στις δημοσκοπήσεις, ο κ. Τσίπρας εκτίμησε πως «οι νέοι ποτέ δεν απαντούσαν στις μετρήσεις- δημοσκοπήσεις. Γιατί θεωρούν ότι δεν έχουν κανέναν λόγο να πουν σε κάποιον τι θα κάνουν. Υπάρχει μια συνείδηση των ανθρώπων ότι οι εκλογές είναι σημαντικές. Βλέπουμε ένα βουβό κλίμα, αλλά ο κόσμος θα πάει να ψηφίσει. Και οι νέοι θα πάνε. Πρέπει να τους λέμε αλήθειες. Πρέπει να τους λέμε όχι μόνο τι να κάνουν αλλά να δίνουμε και ένα όραμα».
Ωστόσο, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν μπαίνει στον πειρασμό, κατά δήλωσή του, να βλέπει τα προφίλ των πολιτικών αντιπάλων του, αλλά «βλέπω όμως τι κάνουν. Οι γιοι μου έχουν μανία με luben και Ράδιο Αρβύλα»..
«Το ποδόσφαιρο είναι το κοινό που έχουμε τα 3 αγόρια μέσα στο σπίτι και η μαμά τσαντίζεται. Έχουμε όλες τις πλατφόρμες στο σπίτι» δήλωσε ο κ. Τσίπρας σχετικά με την καθημερινότητά του εντός σπιτιού, ενώ για τηλεοπτικές του συνήθειες είπε ότι «είδα το Maestro. Ήταν μια πολύ καλογυρισμένη σειρά με εξαιρετικές ερμηνείες. Τα τελευταία χρόνια έχει (έχουμε βάλει λιθαράκια με το EKOME) ανθίσει η μυθοπλασία. Είχαμε κάνει δουλειά για να γίνει αυτό», τόνισε.
Ακόμη, «έχω φίλους που διαφωνώ πολιτικά. Αλλά δεν τσακωνόμαστε. Όταν είμαι με φίλους δεν την παλεύω να μιλάω για πολιτική. Συζητάω για ποδόσφαιρο, κοινωνικά» γνωστοποίησε ο κ. Τσίπρας, ούτε έκρυψε για τα Memes που τον εμφανίζουν ως πρωταγωνιστή πως «τα βλέπω και γελάω πολύ. Μου τα στέλνουν επίσης. Το χιούμορ σου δίνει την δυνατότητα να ξεπερνάς τις καταστάσεις. Εγώ έχω την δυνατότητα να γελάω». Μάλιστα, θυμήθηκε ένα Meme την περίοδο της πρωθυπουργίας του, όταν υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου την Αντζελίνα Τζολί, με το ανάλογο meme να λέει: «Nice to meet you Madam Lara Croft».
Από τις οικογενειακές στιγμές, όπως περιέγραψε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν λείπει και το διάβασμα των παιδιών. «Ναι επεμβαίνω και η Μπέτυ τσαντίζεται. Ο μικρός είναι έξυπνος αλλά ατίθασος. Με τον μικρό ασχολούμαι περισσότερο» ανέφερε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας πως τον διαβάζει Βυζαντινή ιστορία και «κάνουμε περισσότερο χρόνο στο διάβασμα και η μαμά τσαντίζεται».
Σε προσωπικούς τόνους, ο κ. Τσίπρας μίλησε και για τη σύζυγό του, Μπέτυ, λέγοντας πως δεν θα ήταν ο ίδιος αν δεν την είχε στο πλευρό του. «Είμαστε μαζί σε πολλά χρόνια και σε μεγάλο βαθμό έχει διαμορφωθεί ο χαρακτήρας και των δυο μας μέσα από τη σχέση. Δεν θα ήμουν ένας άλλος άνθρωπος αλλά τα χαρακτηριστικά που έχω θα τα είχα σε ασυδοσία. Από ένα σημείο και μετά πλάθεται ο χαρακτήρας του άλλου» εξήγησε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε πως «εγώ είχα μια πιο οραματική σχέση με την πολιτική. Βρήκα στην Μπέτυ την ταύτιση σε αυτό. Έναν κοινό κώδικα αξιών. Γυρίσαμε τον κόσμο, δεν μας άρεσαν πολύ τα υλικά αγαθά. Πιστεύαμε στο ίδιο όνειρο. Είχαμε έναν ρομαντισμό».
Για το άγγιγμα του χρόνου, «κάθε φορά που κουρεύομαι και βλέπω τις άσπρες τρίχες να πέφτουν το σκέφτομαι» απάντησε ο κ. Τσίπρας, ενώ για το πώς πληροφορείται κάθε φορά τα εκλογικά αποτελέσματα, ο ίδιος δήλωσε πως τα παρακολουθεί στο σπίτι του προσθέτοντας ότι «όχι, δεν  έχουμε Μητσοτάκη στο σπίτι» αναφορικά με το εάν υπάρχει κάποιος δυσοίωνος κοντά του, την ώρα των αποτελεσμάτων.
Τέλος, κάλεσε τους νέους να προσέλθουν στις κάλπες, ενώ τοποθέτησε ως πρώτες προτεραιότητές του την ακρίβεια και την συγκράτηση των τιμών. «Οι νέοι δεν έχουν λόγο να μείνουν εδώ όταν βλέπουν ότι έξω έχουν καλύτερους μισθούς” παρατήρησε και συμπλήρωσε ότι “τα 150 ευρώ είναι υποτιμητικό- πάρε τόσα να πας να ψηφίσεις. Να πάνε να ψηφίσουν οι νέοι. Να μην την χαρίσουν σε κανέναν», κατέληξε.