iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 07 Μαΐου 2024

Β. Μπουρνούς: Καμία
ποινική δίωξη για
τον χώρο της Ιntrakat


Απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα της τοπικής επικαιρότητας έδωσε σε συνέντευξη στον Planet Web Radio και στην εκπομπή “Εντός Λεκανοπεδίου” με τον Κώστα Τσαπάκη, ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς.  Αναφέρεται στο έργο του Μεγάλου Ρέματος και διαλύει τις όποιες ''σκιές'' στα δημοσιεύματα για την ενοικίαση δημοτικής έκτασης στην Ιντρακάτ.  

Για τα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο Μεγάλο Ρέμα, τόνισε πως είναι απαραίτητα για την προστασία της πόλης και πως έχουν ακολουθηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Για την προσφυγή που έχει γίνει στο Συμβούλιο της Επικρατείας εκτίμησε πως είναι απολύτως βέβαιος ότι θα απορριφθεί. Επισήμανε ότι δεν προβλέπεται πουθενά εγκιβωτισμός του ρέματος, ενώ δεν θα υπάρχει καμία παρέμβαση στα τελευταία 200 μέτρα στην εκβολή του Ρέματος.

Το 99,9% των πολιτών θέλει αυτό το έργο είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουρνούς.

Για τα όσα γράφτηκαν σχετικά με ''ποινική δίωξη'' με την παραχώρηση χώρου για εργοτάξιο στην εταιρεία Intrakat υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει ποινική δίωξη αλλά προκαταρκτική έρευνα, δεν υπάρχει ποινικός χαρακτήρας αλλά πλαίσιο διοικητικών πράξεων.  Διευκρίνισε μάλιστα πως πρόκειται για ενοικίαση και όχι παραχώρηση, και πως οι αποφάσεις που έχει πάρει το δημοτικό συμβούλιο δέχθηκαν προσφυγές στην αποκεντρωμένη διοίκηση.