iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

''Ηλιαχτίδα'' Συμβουλές
για τις μαμάδες που
τρέχουν 24ώρες το 24ωρο


Μαμά έλα να παίξουμε...
Όλες το έχετε ακούσει αλλά πολλές είναι αυτές οι φορές που η φράση αυτή σας βρίσκει στην κουζίνα μαγειρεύοντας, πάνω από mail λόγω τηλεργασίας ή απλά εξουθενωμένη από τις υποχρεώσεις της ημέρας.
Τι πρέπει να κάνεις ;
1) Πολύ σημαντικό! Ενημέρωσε το παιδί σου με απλά λόγια για το πρόγραμμα που θα ακολουθήσετε
Έτσι του δημιουργείς την αίσθηση των ορίων, ότι υπάρχει ένα σχέδιο που θα ακολουθήσετε μαζί και μέσα σε αυτό περιλαμβάνεται ο χρόνος που θα μοιραστείτε μαζί αλλά και ο χρόνος που θα δώσεις σε άλλες ασχολίες που αφορούν εσένα ή το σπίτι.
2) Η ώρα του παιδιού
Αποφασίστε το χρόνο που θα αφιερώσετε αποκλειστικά παίζοντας μαζί, βάσει των υποχρεώσεών σου, και παράμεινε συνεπής σε αυτό. Μην «κλέβεις» στον χρόνο! Τα παιδιά έχουν «εσωτερικό ρολόι» και το νιώθουν συγκρίνοντας τη μία μέρα με την άλλη.
3) Μην ασχολείσαι με πολλά πράγματα συγχρόνως
Κανόνισε, αν είναι δυνατόν, τις δουλειές του σπιτιού την ώρα που το παιδί θα κοιμάται ή που θα περνάει χρόνο με κάποιο άλλο συγγενικό/φιλικό πρόσωπο. Κι εάν χτυπήσει το τηλέφωνο απάντα ευγενικά πως είσαι απασχολημένη.
Τι συμβαίνει όμως όταν το παιδί προτιμά τη δική σου παρέα αντί των υπολοίπων παιδιών;
Στα Ηλιαχτίδα - Παιδιατρικά Κέντρα Θεραπειών, έχουμε δημιουργήσει μια ομάδα από έμπειρους επαγγελματίες με στόχο να προσεγγίζουν με αγάπη τις ανάγκες παιδιού και γονέων.
Κλείσε το ραντεβού σου στο 2294304779
 Ώρες Λειτουργίας: καθημερινά 14:00-21:00
 Τηλέφωνο Επικοινωνίας : 210-3604041 (Αθήνας) και 22943-04779 (Ραφήνας)
 Δ/νση Αθήνας : Διδότου 28, Αθήνα, 10680
 Δ/νση Ραφήνας : 26ο χλμ Λεωφ.Μαραθώνος, Ραφήνα, 19009 (εντός LAF LAB)