iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 07 Μαΐου 2024

Η ποδοσφαιρική ομάδα
που κατόρθωσε το
ακατόρθωτο με ρεκόρ!


Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν ηλικίες και ο χρόνος είναι σχετικός!
Αυτό απέδειξε για άλλη μία φορά στην ιστορία του αθλήματος, μια άγνωστη ερασιτεχνική ομάδα, η οποία όμως αποτελεί πρότυπο αγάπης μεταξύ των παικτών, πάθους για τη νίκη, αλλά πρωτίστως σεβασμού στην υπέρτατη αξία του ευ αγωνίζεσθαι.
Η ομάδα metaforespress.gr του επίσημου Πρωταθλήματος ΜΜΕ με το ''ρεκόρ'' για το βιβλίο Γκίνες, καθώς έχει τον μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας παικτών σε επίσημο πρωτάθλημα στον κόσμο. Και λέμε επίσημο γιατί δεν είναι τουρνουά παλαιμάχων, αλλά πρωτάθλημα που τελεί υπό την αιγίδα της ΕΣΗΕΑ, του ΠΣΑΤ και της ΕΠΗΕΑ με διοργανώτρια επιτροπή, κανονικά δελτία, διαιτητές, γιατρούς και διεξάγεται σε μεγάλα γήπεδα. Αυτή η ομάδα - πρότυπο έφτασε στον μεγάλο Τελικό κυπέλλου ''Γιάννης Διακογιάννης'' που θα διεξαχθεί το Σάββατο 10 Ιουνίου.
''Τα λιοντάρια του Καμερούν'' όπως ονομάζονται οι παίκτες του γκολεαντόρ παίκτη - προπονητή Αλέκου Λατσούνα, γιατί η εμφάνιση της ομάδας έχει τα χρώματα της εθνικής Καμερούν (πράσινη φανέλα, κόκκινο σορτς, κίτρινες κάλτσες) κατάφεραν το φαινομενικά ακατόρθωτο!
Ο πρόεδρος - τερματοφύλακας της ομάδας Φώτης Φωτεινός του metaforespress.gr, (άλλο ρεκόρ αυτό πού ακούστηκε ξανά γκολκίπερ - πρόεδρος) είναι συνέχεια...με το χέρι στην τσέπη για τα ''πριμ'' μετά τα παιχνίδια,  νιώθει υπερήφανος για την ομαδάρα του.
Το ίδιο και ο ιδρυτής - παίκτης (άλλη πρωτοφανής ιδιότητα με παγκόσμια πρωτοτυπία) Νίκος Τριανταφύλλου, αν και με συμβολικό χρόνο συμμετοχής λίγων λεπτών σε ένα ματς για...τη δόξα! Η ομάδα - παρέα δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 90' αλλά τα ονόματα άλλαζαν στο πέρασμα του χρόνου.
Φυσικά δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε την καταλυτική παρουσία της ''σημαίας'' της ομάδας Θανάση Μηλιδώνη, παίκτη ελίτ κατά κοινή ομολογία, του Μάριου Πάνου ''μάγου'' της στρογγυλής Θεάς και του επιθετικού ''τανκ'' Δημήτρη Σάκκα.
Ο μέσος όρος ηλικίας των 30 ποδοσφαιριστών του ρόστερ (δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων και τιμής ένεκεν συμμετεχόντων) είναι τα 46 χρόνια! 
Μεγαλύτερος σε ηλικία ο αμυντικός Αργύρης Κωστάκης 60 ετών, γηραιότερος δημοσιογράφος - μέλος της ΕΣΗΕΑ που θα παίξει σε τελικό και ο μοναδικός που δεν έλειψε ούτε από ένα ματς, ενώ αγωνίστηκε σε όλα (φιλικά, πρωτάθλημα και κύπελο) τη σαιζόν 2022-23, με αδιάλειπτη παρουσία στο Πρωτάθλημα ΜΜΕ από το 1988
Ο ''βενιαμίν'' της ομάδας (με ολιγόλεπτη συμμετοχή σε δύο ματς) είναι ο Βασίλης Ρεμπάμπης, μόλις 25 ετών (δηλαδή... ''εγγονός'' του Αργύρη) ενώ την τριάδα - ''Μαθουσάλες'' συμπληρώνουν ο Κώστας Δικαιούλιας (55) και ο Θανάσης Μηλιδώνης (54). Κάτι 50αρηδες ''πιτσιρίκια'' (όπως Θωμάς, Λάμπρος, Μπάμπης) δεν χρειάζονται ιδιαίτερη μνεία...
Τώρα η ομάδα δίνει ραντεβού στον τελικό για την κατάκτηση του τροπαίου και μετά ξεκούραση για μπάνια, καθώς από Σεπτέμβριο αρχίζει νέος ποδοσφαιρικός Μαραθώνιος!
Να και μια...προφητική φωτογραφία από το μέλλον όπου σηκώνουν τις ''κούπες'' (και τσάμπιονς λιγκ και μουντιάλ) στον ουρανό οι αρχηγοί Θανάσης, Μάριος, Θωμάς, Κώστας και Αργύρης με όλη την ''παλιοπαρέα''...
 
Το ρόστερ του metaforespress.gr με τους αριθμούς φανέλας.
1 Άρης Σάββας
2 Βαγγέλης Τάτσης
3 Αλέξης Βαλούρδος
4 Θωμάς Κυριάκος
5 Κώστας Δικαιούλιας
6 Γιώργος Φραδελάκης
7 Δημήτρης Μπάρμπας     
8 Αργύρης Κωστάκης
9 Αλέκος Λατσούνας 
10 Δημήτρης Σάκκας
11 Γιώργος Κοντογεώργης
12 Κώστας Κατσιάδας
13 Χρήστος Σιέρρας         
14 Λευτέρης Πάνου
15 Θοδωρής Δημητρόγλου
16 Aλέξης Καλπογιαννάκης  
17 Μπάμπης Τζιάρος 
18 Λάμπρος Καραγιώργος
19 Μάριος Μπιτσούνης
20 Θανάσης Μηλιδώνης
21 Νίκος Τριανταφύλλου
22 Μάριος Πάνου 
23 Κώστας Ντάλτας 
24 Στέλιος Λάσκαρης 
25 Παναγιώτης Βρακάς
26 Βασίλης Ρεμπάμπης
27 Γιώργος Βασιλείου 
28 Γιώργος Σόμπολος
29 Βασίλης Δούκας
30 Φώτης Φωτεινός