iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης σε
Γρ. Αρναούτογλου: Πάντα
με ΠΑΣΟΚ με υποδέχεσαι


Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε πως όταν χρειάστηκε βοήθεια τη ζήτησε από ειδικό: «Βεβαίως ζήτησα βοήθεια από ειδικό όταν είχα προβλήματα. Χρειάζεται συγκροτημένη απάντηση από την πολιτεία για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ψυχικής υγείας. Και πρέπει να μην έχουμε παρωπίδες και προκαταλήψεις του παρελθόντος. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να αισθανθεί την ανάγκη να μιλήσει σε κάποιον άνθρωπο, για να βοηθηθεί να βάλει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση».
Σε ότι αφορά το δυστύχημα στα Τέμπη ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Ο θυμός, η οργή, η θλίψη ήταν κατανοητά συναισθήματα. Νέα παιδιά σκοτώθηκαν, πήραν το τρένο για να γυρίσουν στο πανεπιστήμιο. Γι’ αυτό μας ακούμπησε τόσο έντονα η τραγωδία. Τα δικά μου παιδιά στο εξωτερικό χρησιμοποιούν το τρένο κατά κόρον».
«Υπάρχει στη νέα γενιά βαθιά η πεποίθηση ότι κατά πάσα πιθανότητα θα ζήσουν χειρότερα από τους γονείς τους. Πρέπει να διαψεύσουμε την πεποίθηση αυτή. Προσπαθώ να μιλάω με νέα παιδιά.
Η αμφισβήτηση της εξουσίας είναι απολύτως αναμενόμενη. Η απόλυτη άρνηση, όμως, δεν οδηγεί πουθενά. Η συμμετοχή σε εκλογές είναι μια απάντηση. Κάποιος θα κυβερνήσει τη χώρα, καλύτερο οι νέοι να συμμετέχουν παρά να απέχουν».