iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Αστυνομικός μπούκαρε
με πιστόλι σε σπίτι
στο Χαιδάρι για ληστεία!


Χειροπέδες σε επίορκο αστυνομικό πέρασαν άνδρες της ΕΛΑΣ στο Χαϊδάρι για απόπειρα ένοπλης ληστείας.

Ο 32χρονος αστυνομικός εντοπίστηκε λίγο αργότερα με τον 20χρονο συνεργό του, καθώς είχαν επιχειρήσει να εισβάλουν σε σπίτι στο Χαϊδάρι, ακινητοποίησαν την ένοικο με πιστόλι για να μπουν στο εσωτερικό του.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δυο συλληφθέντες αρχικά εντοπίστηκαν αρχικά το πρωί στην οδό Αγησιλάου από άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και αφού είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση. Όταν κλήθηκαν από τους αστυνομικούς να απαντήσουν τι... δουλειά είχαν εκεί, ο αστυνομικός ανέφερε την ιδιότητά του και είπε ότι ήταν σε... μυστική υπηρεσία. Οι άνδρες της ΔΙ.ΑΣ, κατέγραψαν τα στοιχεία των ατόμων, όπως και την πινακίδα κυκλοφορίας του οχήματος τους, ένα Smart και έφυγαν.

Μια ώρα μετά δέχθηκαν κλήση από την Άμεση Δράση για απόπειρα ένοπλης ληστείας σε ισόγεια κατοικία στην οδό Αγησιλάου. Οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν από τους τους περίοικους για τους δύο άνδρες που έφυγαν με ένα Smart. Υστερα από ταυτοποίηση στοιχείων και μέσω βιντεοληπτικού υλικού αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για τον αστυνομικό. Ο επίορκος κατηγορείται πλέον για παράβαση καθήκοντος, ψευδή κατάθεση και περί όπλων.<