iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 22 Μαΐου 2024

Σε Κορέα και Αφρική
ψήφισαν τον
Κυριάκο Μητσοτάκη!


Όλοι μετά τα αποτελέσματα των εκλογών μιλούν για την ιστορική διαφορά των 20 μονάδων της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ αφού αυτό έχει να γίνει από το 1974.

Επίσης αρκετοί είναι και αυτοί που σχολιάζουν ως εντυπωσιακό φαινόμενο το ότι οι νέοι και οι ''πρωτάρηδες'' ψηφοφόροι επέλεξαν ΝΔ με ένα συντριπτικό ποσοστό έναντι των άλλων κομμάτων.

Εμείς στην iselida.gr όμως κοιτάμε πιο βαθιά... Και αυτό που ανακαλύψαμε είναι όντως εντυπωσιακό! Τι κάναμε; Απλά κοιτάξαμε αναλυτικά τις ψήφους του εξωτερικού και τα αποτελέσματα σε κάποιες χώρες μας άφησαν αγάλματα.

Για αρχή πάμε στην Κορέα η οποία ψήφισε Μητσοτάκη ''δαγκωτό''!

Συνεχίζουμε με την επαναστατική Γαλλία και εδώ φαίνεται πως τα... Γαλλικά του κ. Κουτσούμπα έπιασαν τόπο αφού όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα το ΚΚΕ βγήκε τρίτο κόμμα και με διψήφιο μάλιστα ποσοστό (13,72%).

Και τώρα αρχίζουν τα καλύτερα...

Εκτός από την Κορέα ''δαγκωτό'' Μητσοτάκη ψήφισε και η Νότια Αφρική αλλά ψήφισαν ''με φόρα'' ΚΚΕ αφού το έβγαλαν 2ο κόμμα με ποσοστό 10,91%.

Εντύπωση μας κάνει η Δανία που έπαιξε μεγάλο ντέρμπι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ (28,66%) και ΚΚΕ (21,66%) με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα στις "καθυστερήσεις" να παίρνει την πρωτιά και ο κ. Κουτσούμπας να κερδίζει την 2η θέση!

Και από την Δανία πετάμε για Ουγγαρία! Εκεί η ΝΔ πήρε την πρωτιά με 45,71% ενώ στην δεύτερη φιγουράρει το ΚΚΕ με 14,29%.

Μεγαλύτερη εντύπωση μας κάνει και η ψήφος Καναδά και ΗΠΑ που και εκεί είχαμε ντέρμπι αλλά για την 3η θέση αυτή τη φορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ (9,66%) και ΚΚΕ (8,97%) με τον κ. Ανδρουλάκη στο τέλος να επικρατεί. Αυτό που μας έκανε μεγάλη αίσθηση εδώ είναι πως το ΚΚΕ που είναι αντίθετο με το ΝΑΤΟ και γενικά με τις ΗΠΑ κατάφερε όχι μόνο να αγγίξει την 3η θέση αλλά και διψήφιο ποσοστό.

Και η Ελβετία αγαπάει τον κ. Κουτσούμπα! Αφού έβγαλε το ΚΚΕ 3ο και με διψήφιο ποσοστό (12,25%)!

Ακόμα Γερμανία (14,81%), Νορβηγία (14,42%), Ρουμανία (7,44%), Βουλγαρία (6,45%), Λιθουανία (11,32%), Τουρκία (12,28%), Αίγυπτος (9,26%) και Αυστραλία (9,60%) έδωσαν την 3η θέση στο ΚΚΕ και με διψήφιο ποσοστό παρακαλώ σε αρκετές εξ αυτών!

Συμπέρασμα;

Αδιαμφισβήτητα η ΝΔ έβαψε και τον παγκόσμιο χάρτη μπλε με μικρές εξαιρέσεις και σίγουρα είναι ο μεγάλος νικητής, όμως δεν μπορούμε να αφήσουμε απαρατήρητο και ασχολίαστο ότι και το ΚΚΕ είναι μεγάλος νικητής και στο εξωτερικό αφού κατάφερε να κερδίσει έδαφος ακόμα και σε χώρες που κάποιοι σίγουρα δεν θα πόνταραν να το δουν στη 2η θέση και πόσο μάλλον το ντέρμπι με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις ΗΠΑ!

Μεγάλος χαμένος ο ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να κέρδισε Δανία και Σουηδία αλλά παραλίγο να χάσει την Ισπανία αφού η διαφορά του από την 2η ΝΔ ήταν μόλις 2,52%