iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Ραφήνα Επειγόντως
''ναυαγοσώστης'' για
τη γραφειοκρατία


Ένα από τα απίθανα κι όμως... Ελληνικά που είναι άγνωστο αν θα μπορέσει να καταπολεμήσει το ψηφιακό "όπλο" που άρχισε πόλεμο στον παραλογισμό της γραφειοκρατίας την τελευταία τετραετία, αποκαλύφθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας Πικερμίου.

Η κεντρική κυβέρνηση ενώ έχει εκχωρήσει (και φέτος το καλοκαίρι θα ισχύει το ίδιο καθεστώς) στον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας την επιτήρηση και ασφάλεια των παραλιών μέσω ναυαγοσώστη που καταβάλει την αμοιβή του, παράλληλα ζητεί από τον δήμο να εγκρίνει (καθαρά τυπική διαδικασία) κονδύλι για την προμήθεια σωστικής λέμβου! Τα χρήματα δεν τα δίνει ο δήμος ''από την τσέπη του'', αλλά πρέπει να περάσουν από το κράτος στα ταμεία του και από εκεί να πάνε για το σκάφος!

Την εισήγηση έκανε ο αντιδήμαρχος οικονομικών Παναγιώτης Γαβριήλ, ο οποίος όπως και όλοι αναγνώρισε το παράλογο της γραφειοκρατικής διαδικασίας. 

Ο δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς επισήμανε ''ελπίζουμε ότι η κεντρική διοίκηση θα αποκαταστήσει αυτή τη στρέβλωση''. Στο θέμα παρενέβη και ο αντιδήμαρχος επικοινωνίας Χρήστος Τσεμπέρης ο οποίος ζήτησε να ''βομβαρδιστεί'' η κεντρική διοίκηση με έγγραφα από τον δήμο ώστε να σταματήσει αυτή η παράλογη διαδικασία.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Δύναμης Ανάπτυξης Ανδρέας Βασιλόπουλος παρατήρησε ότι το πλαίσιο της ναυαγοσωστικής κάλυψης θα πρέπει να είναι ενιαίο.