iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Εισαγγελική παρέμβαση
για το χακάρισμα στην
Τράπεζα Θεμάτων


Άμεση ήταν η παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισιδώρου Ντογιάκου για τη δεύτερη διαδοχική ημέρα προβλημάτων στο σύστημα της τράπεζας θεμάτων κατά την διάρκεια των προαγωγικών εξετάσεων στα σχολεία.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός διαβίβασε την παραγγελία του στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο, ζητώντας τη συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αλλά και τη σε βάθος έρευνα.
Σύμφωνα με την παραγγελία του κ. Ντογιάκου, για τον εντοπισμό των δραστών οι αρμόδιες αρχές μπορούν να προχωρήσουν ακόμα και σε κατασχέσεις ευρημάτων και άλλων στοιχείων που μπορούν να οδηγήσουν στον εντοπισμό των υπαιτίων.

Ο υπερεπίθεση με 165 εκατομμύρια «χτυπήματα» από 114 χώρες του κόσμου, ήταν αυτή που δέχτηκαν χθες και σήμερα τόσο η Τράπεζα Θεμάτων όσο και παράπλευρα συστήματα του υπουργείου Παιδείας, όπως το MySchool, και είχε σαν συνέπεια να υπάρξουν καθυστερήσεις στην άντληση θεμάτων για τις ενδοσχολικές απολυτήριες εξετάσεις. Το πρόβλημα περιοριζόταν με το πέρασμα του χρόνου και τις απαραίτητες τεχνικές ενέργειες των υπουργείων Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με συνέπεια τα σχολεία να μπαίνουν και να αντλούν κανονικά θέματα.