iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Αυτοψία στο εργοτάξιο
της Αρίωνος για το
αποχετευτικό (εικόνες)


Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, των δημάρχων Ραφήνας Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνούς και Σπάτων Αρτέμιδας Δημήτρη Μάρκου, ανώτατου κλιμακίου της ΕΥΔΑΠ, υπηρεσιακών παραγότων και αντιδημάρχων το εργοτάξιο για το αποχετευτικό στην Αρίωνος.
Ενημερώθηκαν από τους ειδικούς για την πορεία των εργασιών στη σήραγγα οι οποίες προχωρούν πλέον με γοργούς ρυθμούς, αλλά και γενικότερα για την πρόοδο του έργου.
Ο κ. Μπουρνούς σημειώνει
Η ολοκλήρωση του έργου θα μας επιτρέψει να μιλάμε, σε συδυασμό και με τις υπόλοιπες παρεμβάσεις, για έναν Δήμο με ευρωπαϊκές υποδομές.
Περπατήσαμε στη σήραγγα, διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι την ποιότητα και τις άρτιες τεχνικές που εφαρμόζονται και αποτελούν την τελευταία λέξη της παγκόσμιας τεχνολογίας στον τομέα των κατασκευών δικτύων.
Αυτός όμως μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι το τελικό στάδιο και το πάρκο που θα κατασκευαστεί στο σημείο του ΚΕΛ, το οποίο θα βρίσκεται εξ’ ολοκλήρου κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. Μια έκταση 121 στρεμμάτων, μια πράσινη ανάπλαση που όμοια της δεν έχει γνωρίσει η περιοχή μας.
Πέρα όμως από την αισθητική του χώρου αυτό που καταφέραμε με τη συλλογική δουλειά και προσπάθεια είναι η τριτοβάθμια επεξεργασία η οποία διασφαλίζει το περιβάλλον, διασφαλίζει τον υδροφόρο ορίζοντα, διασφαλίζει καθαρές θάλασσες.
Κυρίως όμως βάζει στη λήθη του παρελθόντος το «καρκίνωμα» των βόθρων που αποτελούν πληγή τόσο για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα όσο και για την υγιεινή όλων μας.
Αυτό το διάστημα από άκρη σε άκρη σε ολόκληρο τον Δήμο γίνονται σπουδαίες αλλαγές και παρεμβάσεις, όμως για το αποχετευτικό δίκτυο αυτή η δημοτική αρχή είναι πραγματικά υπερήφανη.
Και το κοινό καλό είναι για αυτή τη Διοίκηση πάνω και πέρα από προσωπικά και μικροπολιτικά συμφέροντα.
Είναι ενθαρρυντικό ότι η προσπάθεια γίνεται αντιληπτή και αυτό το εισπράττουμε καθημερινά από όλες και όλους εσάς.
Αφήνουμε τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, προχωράμε μπροστά!