iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Το ''παιδάκι'' του
Γουέμπλει μιλάει
στην iselida.gr (εικόνες)


Ιστορική ημέρα σήμερα για τον Ελληνικό αθλητισμό και ιδιαίτερα για το ποδόσφαιρο! Συμπληρώνονται 52 χρόνια από τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, όπου ο Παναθηναϊκός μπήκε στο Γουέμλπει για να αντιμετωπίσει τα ''μεγαθήρια'' του Άγιαξ.

Το ποδοσφαιρικό παραμύθι είναι πασίγνωστο πλέον σε όλο τον κόσμο. Το έπος του Παναθηναϊκού δεν έχει προηγούμενο. Και ο ''στρατηγός'' Μίμης Δομάζος οδήγησε την ''πράσινη αρμάδα'' του Φέρεντς Πούσκας στο χορτάρι του ''ναού''. Στο δεξί του χέρι κρατούσε το θρυλικό ''παιδάκι του Γουέμπλει'' που η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr παρουσιάζει σήμερα σε μία μίνι συνέντευξη στον Αργύρη Κωστάκη, γιατί θα ακολουθήσει σύντομα και ένα μεγάλο αφιέρωμα στο ''γούρι'' του Παναθηναϊκού.

57 ετών σήμερα ο Τάκης Μποβολανέας δεν θα ξεχάσει ποτέ όσα έζησε εκείνο το απόγευμα στο κατάμεστο στάδιο του Λονδίνου.

Κατ αρχάς πώς βρεθήκατε σε εκείνη τη μαγική στιγμή?

Ο πατέρας μου με έκανε Παναθηναϊκό και με πήγαινε κάθε Κυριακή στο γήπεδο να δω την ομάδα. Από 4 ετών με κατέβαζε στο γήπεδο κι έβγαινα μαζί με τους παίκτες. Αφού λοιπόν και τα ευρωπαϊκά ματς ο Παναθηναϊκός κέρδιζε έγινα πλέον το γούρι του και φυσικά δεν θα μπορούσαν να μη με πάρουν στο Γουέμπλει.

Πίσω από τον Πούσκας ο Σπύρος Λιβαθινός 16 ετών ''σπόρος'' τότε δεν συμμετείχε στην αποστολή του Γοέυμπλει.

Ποιόν παίκτη αγαπάτε ιδιαίτερα από εκείνη τη μυθική ομάδα?

Τι να λέμε τώρα? Ο Μίμης Δομάζος είναι κάτι άλλο στην καρδιά μου. Είμαι τόσο τυχερός που έζησα αυτές τις ανεπανάληπτες ιστορικές στιγμές του ''τριφυλιού''.

Ο Τάκης ένας εξαιρετικός άνθρωπος από το λίγο που τον γνώρισα, προσηνής, γλυκομίλητος και αγνός. Στο καφεδάκι μας στο Κουκάκι τα υπόλοιπα του Παναθηναϊκού...

 

Οι φωτογραφίες από το Facebook του κ. Μποβολονέα