iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Ραφήνα 18 χρόνια
χωρίς τον Γιώργο
Παλαιολόγο Ιστορία ζωής


Μια ανεπανάληπτη ιστορία αγάπης, σαν σύγχρονο παραμύθι με τελικό προορισμό τη Ραφήνα τελείωνε μια τέτοια ημέρα, όταν ένας άνθρωπος πέρασε στα μυστικά τοπία της άλλης όχθης...

Πώς γίνεται να συναντηθούν οι ζωές δύο νέων ανθρώπων από εντελώς διαφορετικούς προορισμούς σε ένα πάρτι στο Αιγάλεω? Κι όμως όλα γίνονται όταν τα βέλη του έρωτα δεν κάνουν διακρίσεις...

Η Θέμις Κωστάκη ήταν 21 ετών, καθηγήτρια της Γαλλικής Ακαδημίας κι έμενε στου Γκύζη με τους γονείς και τον αδελφό της όταν εκείνο το πρωινό οι φίλες της την προσκάλεσαν σε ένα πάρτι στο Αιγάλεω, που... δεν γνώριζε καν πού είναι ως περιοχή. Με τα πολλά πήγε στο πάρτι που διοργάνωνε ο οικοδεσπότης, ο 27χρονος ηλεκτρολόγος Γιώργος Παλαιολόγος. Ο έρωτας κεραυνοβόλος με την πρώτη ματιά. Μάλιστα οι προσκεκλημένοι όταν πρωτοείδαν τη Θέμιδα, νόμιζαν (όπως όλη η Αθήνα της εποχής) ότι ήταν η Έλενα Ναθαναήλ, λόγω της εκπληκτικής ομοιότητας. 

Δεν χρειάστηκε πολύς καιρός για να καταλάβει το ζευγάρι ότι η πορεία τους στη ζωή θα ήταν κοινή. Ο Γιώργος εργαζόταν στη Ραφήνα, από τους περιζήτητους ηλεκτρολόγους, άριστος μάστορας στο πλάι του μέντορα και δεύτερου πατέρα του του Αλέκου Χαριζάνου. Έτσι επόμενο ήταν να αγαπήσει τη Ραφήνα και η Θέμις, όπου τα Σαββατοκύριακα το ζευγάρι ερχόταν είτε για εκδρομή, για μπάνιο, είτε για φαγητό στις ταβέρνες.  Έναν χρόνο μετά, τον Ιούλιο του 1977, αφού προσπεράστηκαν οι πρώτες αντιρρήσεις του Μανιάτη πατέρα της Θέμιδος, έγινε ο γάμος στον Άγιο Ελευθέριο Γκύζη, με κουμπάρο τον συνάδελφο και αδελφικό φίλο του Γιώργου Κώστα Ξένο. Και έναν χρόνο αργότερα τον Ιούλιο του 1978 γεννήθηκε η Μαρία, το πρώτο τους παιδί. Αυτό ήταν και το ''σήμα'' για να έρθουν να κατοικήσουν μόνιμα στη Ραφήνα με καλύτερη ποιότητα ζωής. Και τον Δεκέμβριο του 1981 ήρθε στη ζωή και ο Φραγκίσκος το δεύτερο παιδί τους, τον οποίο βάπτισε η Μαρία Γαρδικιώτη, που ''διεκδίκησε'' για να βαπτίσει και ο Νίκος Μπαλαμότης. Πρόεδρος τότε ο κυρ Νίκος στη Θύελλα και γενικός γραμματέας ο Γιώργος στα ''πέτρινα'' χρόνια. Και τα δύο παιδιά έμαθε Αγγλικά - τι σύμπτωση - η Αγνή Γκαντώνα στο θρυλικό φροντιστήριο στη Διασταύρωση. 

Η Θέμις και ο Γιώργος έγιναν από τους πιο αγαπητούς ανθρώπους στη Ραφήνα και έκαναν μόνο φίλους στο σχετικά σύντομο πέρασμα της ζωής τους. Οι παλιοί Ραφηνιώτες θα θυμούνται ''ένα κάρο'' ιστορίες με τον πάντα χαμογελαστό Γιώργο και τη σεμνή Θέμιδα. Ο Γιώργος ταλαιπωρήθηκε για χρόνια από την καρδιά του, το κωλοτσίγαρο και η πολλή δουλειά τον οδήγησαν στον αιώνιο χειμώνα τον Ιούνιο του 2005. Ήταν μόλις 55 ετών. Αλλά και η Θέμις δεν πρόλαβε να γνωρίσει τον εγγονό της Φώτη, που γέννησε η Μαρία τον Απρίλιο του 2011. Ήταν μόλις 60 ετών όταν έκλεισε για πάντα τα μάτια της μετά από εξάμηνο κώμα στην εντατική με εγκεφαλικό στις 15 Ιουνίου 2011.

Η Θέμις και ο Γιώργος δεν γεννήθηκαν στη Ραφήνα, αλλά αγάπησαν τη Ραφήνα σαν τον τόπο τους. Είναι από τους πραγματικά καλούς ανθρώπους που θα έπρεπε να έχουν δικαίωμα σε μία δεύτερη φορά στη ζωή ως επιβράβευση.