iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 07 Μαΐου 2024

Το συγκινητικό αντίο
στα γήπεδα από τον
Θανάση Μηλιδώνη


Ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής που λόγω επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων (έκανε αυτή τη συνειδητή επιλογή από μικρός) δεν έπαιξε στην Α' Εθνική κατηγορία και γιατί όχι σε ομάδα του εξωτερικού, έριξε αυλαία στα γήπεδα.
Ο Θανάσης Μηλιδώνης σε ηλικία 55 ετών και μετά από 33 επίσημα πρωταθλήματα ΜΜΕ ''κρέμασε τα παπούτσια του'' με τον πιο εμβληματικό τρόπο. Σήκωσε ως αρχηγός της ομάδας metaforespress.gr το τρόπαιο στον τελικό κυπέλου ''Γιάννης Διακογιάννης''στο γήπεδο Αλίμου. Ο Θανάσης ένας αδαμάντινος χαρακτήρας, ένας ευγενής άνθρωπος και ιππότης στα γήπεδα πήρε τη μεγάλη απόφαση μετά από μια λαμπρή καριέρα.
Αποχαιρετά το ποδόσφαιρο με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb και όσοι τον αγαπήσαμε, είχαμε την τιμή να αγωνιστούμε δίπλα του θα τον έχουμε υπόδειγμα αθλητή.
Όλα τα καλά τελειώνουν κάποια στιγμή. Μετά από 33 χρόνια συμμετοχής στο πρωτάθλημα Τύπου, πρωταθλήματα, κύπελλα, Σούπερ Καπ, τίτλους πρώτου σκόρερ, αλλά κυρίως αμέτρητες στιγμές χαράς (και στεναχώριας φυσικά κάποιες φορές όταν χάναμε ή στον σοβαρό τραυματισμό στο χέρι μου) και πολλούς φίλους, το ταξίδι αυτό έφτασε στο τέλος του. Και έφτασε με πολύ ωραίο τρόπο χθες το απόγευμα με μια νίκη με 4-0 στον τελικό του κυπέλλου και την τιμή να σηκώσω το κύπελλο σαν αρχηγός αυτής της παρέας. Στο ημίχρονο, μάλιστα, μου επιφυλάχθηκε και μια ευχάριστη έκπληξη με μια βράβευση από την επιτροπή του πρωταθλήματος Τύπου για την πολυετή συμμετοχή μου στο πρωτάθλημα αυτό (ευχαριστώ πολύ τον Τάσο Δρακωτό). Θα ήταν όλα τέλεια, αν δεν έλειπε από τη γιορτή αυτή ο άνθρωπος με τον οποίο μοιραστήκαμε όλες αυτές τις όμορφες στιγμές. Μπαμπάκα μου γλυκέ μου έλειπε που δεν ήσουν στην κερκίδα (ξέρω εκεί που για να σιγουρέψω το γκολ, που δεν μπήκε τελικά, έκανα τακουνάκι στρώνοντας την μπάλα στον Δημήτρη Σάκκα είμαι σίγουρος πως θα μου έλεγες "την επόμενη φορά αν κερδίσετε πέναλτι, εσύ κάνε πάσα..."). Ελπίζω, να το έβλεπες από κει ψηλά και να χαιρόσουν μαζί μου, όπως τόσες άλλες φορές.
Ευχαριστώ όλους όσους υπήρξαν συνοδοιπόροι μου σε αυτό το μεγάλο ταξίδι
(@νικος τριανταφυλλου και @kostas katsiadas μαζί ζήσαμε τα περισσότερα χρόνια και τις περισσότερες επιτυχίες,
Αργύρη Κωστάκη παίξαμε μαζί σε 5 ομάδες από το 1990 και είσαι ο μόνος που καταφέρνεις να συνεχίζεις ακόμη!).
ΥΓ Το μόνο απωθημένο που μου έμεινε είναι που δεν μπορέσαμε να πανηγυρίσουμε ποτέ παρέα με τον Γιάννη Λάβδα το πρωτάθλημα, ενώ φτάσαμε πολύ κοντά.