iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Κόκκινο Λιμανάκι
Μπήκαν κάδοι σκουπιδιών
και σημαδούρες


Πανέτοιμη από σήμερα η πανέμορφη παραλία Κόκκινο Λιμανάκι Ραφήνας να υποδεχτεί το...αργοπορημένο καλοκαίρι.

Μετά τον χθεσινό καθαρισμό από το δήμο Ραφήνας Πικερμίου των σκαλιών που οδηγούν στην ακτή, σήμερα ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας τοποθέτησε τρία σετ κάδων απορριμμάτων (ανακύκλωση, γυαλί και οικιακά), ενώ μπήκαν και οι σημαδούρες στη θάλασσα προκειμένου να υπάρχει ασφάλεια από τα περιπλέοντα σκάφη αλλά και να μην απομακρύνονται οι λουόμενοι. Ο ναυαγοσώστης είχε πιάσει δουλειά από τις 3 Ιουνίου και συνεπώς είναι όλα έτοιμα.

Για όσους χρήστες του διαδικτύου οι οποίοι δεν γνωρίζουν και γράφουν ''ό,τι τους κατέβει'' σχολιάζοντας ρεπορτάζ της iselida.gr που ενημερώνουν τους πολίτες της Ραφήνας, είμαστε δημοσιογραφικά υποχρεωμένοι να επισημάνουμε ότι την εποπτεία και τον ευθύνη καθαρισμού της ακτής έχει ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας, ενώ τα θέματα ασφαλείας και τυχόν παρανομιών το Λιμενικό Σώμα.

Ο δήμος Ραφήνας Πικερμίου (ακόμη) καθώς δεν έχουν περάσει στη δικαιοδοσία του επισήμως οι παραλίες, δεν έχει καμία σχέση, εκτός από την αποψίλωση και τον καθαρισμό των δρόμων που βρίσκονται στα σημεία που οδηγούν στις παραλίες. Για παράδειγμα στο Κόκκινο Λιμανάκι έγινε καθαρισμός των χόρτων στην οδό Δημοκρατίας και πέριξ της νοητής γραμμής της ακτής. Όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, τα σκαλιά καθόδου αποτελούν ''γκρίζα ζώνη''. Δηλαδή ούτε ο Δήμος, ούτε ο ΟΛΡ έχουν τυπικά την ευθύνη τους. Ποιός την έχει θα αναρωτηθείτε εύλογα. Σύμφωνα με τα έγγραφα που είχε δείξει κάποτε σε ομάδα κατοίκων της περιοχής τον Ιούνιο του 2006 ο τότε Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΡ Φίλιππος Κονταξής εμπλέκεται η...Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου! Η οποία δηλαδή θα έπρεπε να καθαρίζει τα χόρτα και τα φυλλώματα από τα σκαλιά. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν συνέβη ποτέ και τη λύση έδωσε πριν από πολλά χρόνια ο τότε επόπτης του ΟΛΡ και ο νυν αντιδήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Σάββας Αραπκιλής.

Μετά από έκκληση των λουόμενων πήρε την πρωτοβουλία τα πρώτα χρόνια να στέλνει συνεργείο εργατών του ΟΛΡ που αναλάμβανε τον καθαρισμό και αργότερα επιδεικνύοντας το ίδιο ενδιαφέρον με συνεργείο εργατών του δήμου. Επίσης το ρεπορτάζ έχει στο αρχείο του και την αμέριστη αγάπη για την παραλία κι ενός άλλου πρώην επόπτη του ΟΛΡ του Κώστα Κουταλίδη.

Αυτή είναι η απλή αλήθεια που προφανώς αγνοούν οι ''Σέρλοκ Χολμς'' του fb...

Για να αντιληφθεί δε η τοπική κοινωνία το ανεπίλυτο πρόβλημα της Ελληνική γραφειοκρατίας το πραγματικά πολύ επικίνδυνο συρματόπλεγμα του παλιού κάμπινγκ που έχει γείρει εδώ και 15 χρόνια και οι λουόμενοι (αναμεσά τους παιδιά και ηλικιωμένοι) αναγκαστικά περνάνε δίπλα του, είναι αδύνατον (παρά τα ενημερωτικά έγγραφα που έχουν σταλεί προς κάθε φορέα) να κοπεί και να απομακρυνθεί, γιατί ουδείς γνωρίζει ποιός πρέπει να κάνει αυτοψία, για να μπει από τον αρμόδιο ''η σφραγίδα και η υπογραφή'' και να εκτελεστεί η εργασία.

Θα αλλάξουμε αιώνα και τα σύρματα θα είναι ακόμη εκεί...