iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Αλέξης Τσίπρας:
Θέλετε κυβέρνηση
μοντέλου Ώρμπαν;


Το διακύβευμα των εκλογών της Κυριακής περιέγραψε από την Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και στα μικρότερα κόμματα του προοδευτικού χώρου στα οποία καταλόγισε ότι «εξυπηρετούν το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη».

Εξαπολύοντας την επίθεση του καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη ΝΔ ότι «το πρόγραμμά της αντιγράφει τα εγχειρίδια του νεοφιλελευθερισμού και η τακτική της τον Μακιαβέλλι». Ακολούθως υποστήριξε ότι μόνο δύο στρατηγικές επιλογές και μόνο δύο αντίστοιχα προγράμματα συγκρούονται την Κυριακή και πρόσθεσε:

«Στρατηγική και σχέδιο της ΝΔ, δεν το κρύβουν, δεν είναι μόνο να κερδίσουν αλλά και να αποδυναμώσουν το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, τη μόνη δύναμη που μπορεί να τους εμποδίσει να στήσουν ανεξέλεγκτο καθεστώς. Σχέδιό τους είναι μια κατακερματισμένη, παράλυτη από μικρούς εμφυλίους, μικρών κομμάτων αντιπολίτευση. Μια κατακερματισμένη αντιπολίτευση ανήμπορη να προβάλει σοβαρή αντίσταση στις πολιτικές τους. Με πολλά μικρά κόμματα στη Βουλή».

Απευθυνόμενος προς τον κόσμο σημείωσε: «Βλέπετε ποια κόμματα φουσκώνουν και υπερπροβάλλουν σε αυτήν την προεκλογική περίοδο. Η προεκλογική στρατηγική του κυρίου Μητσοτάκη είναι η στρατηγική του διαίρει και βασίλευε! Σε αυτές τις τρεις λέξεις συνοψίζεται η στρατηγική του».

Ακολούθως ρώτησε: «Θα το δεχτεί αυτό ο δημοκρατικός κόσμος; Ευνοεί κανέναν άλλο, εκτός από τη διαπλοκή και τις ελίτ μια δημοκρατία χωρίς αντίβαρα, χωρίς στιβαρή αντιπολίτευση, χωρίς το οξυγόνο της αντίθεσης και της αντίστασης; Μια ανεξέλεγκτη κυβέρνηση σε μια ελεγχόμενη δημοκρατία τύπου Όρμπαν; Αυτό επιδιώκει η ΝΔ».