iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Δευτέρα - 06 Μαΐου 2024

Ραφήνα Πικέρμι Σε
ποιόν θα δώσει το
πολιτικό ''φιλί'' ο ''γιατρός'';


Είναι ''το ερώτημα του ενός εκατομμυρίου ευρώ'' στα τηλεπαιχνίδια...

Εν προκειμένω στα παραπολιτικά του δήμου Ραφήνας Πικερμίου η απορία που μονοπωλεί το ενδιαφέρον τις τελευταίες ώρες μέχρι να ''ξεφουσκώσει'' οσονούπω είναι ''ποιόν θα στηρίξει τελικά ο γιατρός'';

Ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Χριστόπουλος, ο οποίος ''αποστρατεύθηκε'' οικειοθελώς από την ''πρώτη γραμμή'' της αυτοδιοίκησης και παραιτήθηκε από επικεφαλής της ''Δημοτικής Αλλαγής'' και δημοτικός σύμβουλος 48 ώρες πριν την ορκωμοσία του δημοτικού συμβουλίου το 2019, επέστρεψε τις τελευταίες ημέρες στο προεκλογικό προσκήνιο. Αρχικά ήταν ομιλητής σε ημερίδα που διοργάνωσε η ''Δύναμη Ανάπτυξης'' του Ανδρέα Βασιλόπουλου και στη συνέχεια φωτογραφήθηκε ως συνδαιτημόνας σε τραπέζι του ''Πλέουμε μπροστά'' του Κώστα Ξηντάρα. Απομένει να τον δούμε (αν τον δούμε) κάπου και με την τρίτη υποψήφια δήμαρχο τη Δήμητρα Τσεβά της ''Νέας Πορείας''.

Πολλά τα σενάρια, αλλά και δημοσιεύματα για το προς τα πού ''θα κλείσει το μάτι'' ο κ. Χριστόπουλος. 

Επισήμως δεν έχει κάνει κάποια δήλωση και εκτιμούμε δημοσιογραφικά ότι θα το πράξει το επόμενο χρονικό διάστημα, χωρίς να μπορούμε να μαντέψουμε ποιόν θα στηρίξει. Και τελικά τι σημαίνει στήριξη?

Πόσοι είναι οι ψηφοφόροι τους οποίους έχει τη δύναμη να επηρεάσει ο π. δήμαρχος και με ποιόν τρόπο?

Είναι δύο βασικά ερωτήματα γιατί δεν ζούμε στο ''ψαροχώρι'' και τα ''βοσκοτόπια'' της δεκαετίας του 70' ούτε στο άρρηκτα συνδεδεμένο κομματικό περιβάλλον με το αυτοδιοικητικό πλαίσιο της δεκαετίας του 80'. 

Φυσικά και υπάρχουν πολίτες που θα εμπιστευθούν τον κ. Χριστόπουλο και θα ψηφίσουν όποιον τους πει, αλλά πόσοι είναι αυτοί? Ο γιατρός - όλοι αναγνωρίζουν την ευγένεια, το υψηλό επιστημονικό του επίπεδο, την αγάπη για τη Ραφήνα, αλλά και την αφοσιωσή του ως στέλεχος στη Νέα Δημοκρατία * και από τους πρώτους ανοικτά υποστηρικτές του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κούρσα για την αρχηγία του κόμματος - μην ξεχνάμε ότι είναι εκτός ''γηπέδου'' εδώ και αρκετά χρόνια. Ακόμη και τη θητεία 2014-2019 ως αντιπολίτευση ήταν ελάχιστες οι φορές που εμφανίστηκε στις συνεδριάσεις, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Να θυμηθούμε επίσης ότι προ δύο ετών εν μέσω πανδημίας ο κ. Χριστόπουλος είχε φωτογραφηθεί έξω από την Παντοβασίλισσα με τους κυρίους Φαφούτη και Πιστικίδη εκατέρωθεν, στέλνοντας τότε μήνυμα συμπόρευσης σε σενάριο που ''έπαιζε'' (εκείνη την εποχή) για μελλοντική συνεργασία των επικεφαλής της ''Συμμαχίας Δημιουργίας'' και της ''Νέας Αρχής''. 

Η ζωή τα έφερε έτσι και στις δημοτικές κάλπες του Οκτωβρίου δεν θα συμμετέχει καμία από τις τρεις παρατάξεις...

Έτσι απομένει πλέον να δούμε σε ποιόν από τους δύο - τον κ. Βασιλόπουλο ή τον κ. Ξηντάρα - θα δώσει το πολιτικό ''φιλί της ζωής'' ο γιατρός. Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να μας φύγει και... η αγωνία.

 * Η αναφορά στη Ν.Δ. γιατί από αυτή την κομματική ''δεξαμενή'' σταυρών κυρίως ''αντλεί'' ο κ. Χριστόπουλος