iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Ραφήνα Εφιαλτική
ημέρα με εκατοντάδες
πτήσεις αεροσκαφών


Πόσα ντεσιμπέλ αντέχει ο ανθρώπινος οργανισμός πριν πάθει κάτι? Πόσο μηχανικό θόρυβο διαρκείας μπορεί να αντέξει το νευρικό σύστημα του ανθρώπου?

Δύο απλά ερωτήματα μετά τη ''μαύρη'' Κυριακή της 25ης Ιουνίου στη Ραφήνα, όπου εκατοντάδες πτήσεις (πάνω από 700 ίσως) από τις 5 και 30 τα ξημερώματα ως τις 2.30 τη νύχτα ήταν σαν να περνούσαν μέσα από τα σπίτια. Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα Δευτέρα από τα ξημερώματα και προφανώς θα συνεχιστεί, κανείς δεν ξέρει για πόσες ημέρες...

Ο αδιανόητα υπερβολικός θόρυβος προήρχετο από τα αεροσκάφη απογείωσης το πρωί  και προσγείωσης το βράδυ από και προς  τα Σπάτα. Η κατάσταση της Κυριακή 25 Ιουνίου ήταν κυριολεκτικά ανυπόφορη. Ο πονοκέφαλος μακάρι να ήταν το ελαφρύτερο σύμπτωμα αυτού του παραλογισμού.

Πρέπει να ήρθε η ώρα - δεν υπερβάλουμε - από τον πρωθυπουργό και τον αρμόδιο υπουργό, μέχρι τον Εισαγγελέα και τον Περιφερειάρχη και από τον δήμαρχο μέχρι τον τελευταίο πολίτη να υπάρξει παρέμβαση. Οι 12 βουλευτές ανατολικής Αττικής όλων των κομμάτων να αντιληφθούν τη σοβαρότητα του προβλήματος υγείας για τις χιλιάδες ανθρώπους. Όχι έγγραφα και διαμαρτυρίες. Κάτι άμεσα αποτελεσματικό. Δεν είμαστε νομοθέτες. Δεν είμαστε η κυβέρνηση και το Κράτος. Ένα μικρό τοπικό ΜΜΕ είμαστε, που προσπαθεί να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου. Ειλικρινά δεν πάει άλλο...

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης - θυμίζουμε - το πρώτο πρώτο πράγμα που έκανε μετά την ορκωμοσία του τον Ιούνιο του 2019, ήταν να επισκεφθεί το οικόπεδο στη συμβολή Μαραθώνος και Ίλιδος με τα καμένα ξύλα από τον όλεθρο στο Μάτι και το Κόκκινο Λιμανάκι και να διατάξει την απομακρυνσή τους.

Το πρώτο που πρέπει να κάνει αυτή τη φορά είναι να πάει στο Ελ. Βενιζέλος και να διατάξει να σταματήσει αυτό το ασύλληπτο φαινόμενο. Αδύνατο θα μου πείτε. Μα αν δεν μπορεί να το κάνει αυτός, τότε ποιός?