iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Τον Σεπτέμβριο ο νέος
πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Μπροστά ο Φάμελλος


Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, αποφασίστηκε η ανάδειξη του Σωκράτη Φάμελλου στην προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και την εκλογή νέου προέδρου από τη βάση του κόμματος στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο αποφάσισε: Να συνεδριάσει στις 15-16 Ιουλίου η Κεντρική Επιτροπή όπου θα καταθέτουν οι υποψηφιότητες. Η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας προς την ΚΕ είναι:
Στα τέλη Αυγούστου να πραγματοποιηθεί το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο θα εγκρίνει τις υποψηφιότητες για την Προεδρία του κόμματος μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα. 

Να ακολουθήσει η εκλογή προέδρου του κόμματος στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου (σε ένα ή δύο Σαββατοκύριακα ανάλογα με τον αριθμό των υποψηφίων)

Οι εσωκομματικές διαδικασίες να ολοκληρωθούν με την διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου τον Νόεμβριο 2023, το αργότερο μέχρι το τέλος του χρόνου.

Τη Δευτέρα, θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ η οποία αναμένεται να εγκρίνει την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας για ορισμό του Σωκράτη Φάμελλου ως μεταβατικού επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Για τη θέση του αντιπροέδου της Βουλής, ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει την Όλγα Γεροβασίλη και για τη θέση του γραμματέα της ΚΟ τον Διονύση Καλαματιανό. Κοινοβουλευτικοί εκρόσωποι θα αναλάβουν οι: Νάσος Ηλιόπουλος, Νίκος Παππάς και Θεοδώρα Τζάκρη.
Την δικη του γραμμή χάραξε στην σημερινή πολιτική γραμματεια ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από την Πολιτική Γραμματεια ζητώντας το ίδιο να πράξουν και τα υπόλοιπα μέλη και να βγουν από την νέα κεντρική επιτροπή.

Σε δημοσιογράφους ο κ. Σπιρτζης, είπε ότι ειναι απαράδεκτο να γίνεται εκλογή προέδρου τον Αύγουστο χωρίς να έχουν τοποθετηθεί σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα. Ο ιδιος ζητά, να παρουσιάσουν οι υποψήφιοι αναλυτικά τις θέσεις τους σε θέματα σημαντικά όπως: τα εθνικά, τη μουσουλμανική μειονότητα, την φορολογία, μεταναστευτικό/προσφυγικό.