iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

Ραφήνα ''Τρικούβερτο''
γλέντι του
συλλόγου Κρητών


Ένα ''τρικούβερτο'' γλέντι'' διοργάνωσε με επιτυχία ο σύλλογος Κρητών Ραφήνας Πικερμίου, στον χώρο του στο ''Οχυρό''.

Κέφι, παραδοσιακά ακούσματα της λεβεντομάνας Κρήτης, ρακή αλλά και άφθονοι μεζέδες με ''βασιλιά'' το γαμοπίλαφο στην αξέχαστη καλοκαιρινή βραδιά με ένα μπράβο για τον σύλλογο.

Τις δεκάδες προσκεκλημένους καλωσόρισε ο πρόεδρος Δημήτρης Κατσουλάκης, ενώ την παράσταση έκλεψε η ορχήστρα που αξίζει συγχαρητήρια.

Συναρπαστική ήταν η αφήγηση του δασκάλου παραδοσιακών οργάνων Μανώλη Μπουρλάκη που θύμισε ότι στα παλιά χρόνια στην Κρήτη η αφορμή για να γλεντάνε και να μαζεύονται σε παρέες οι φτωχοί άνθρωποι ήταν οι γάμοι, τα βαφτίσια, ο αρραβώνας, ο Κλήδωνας και το σπάσιμο των αμυγδάλων.

Μοναδικό ''παρατράγουδο'', η απρέπεια της απίστευτης καθυστέρησης μέχρι να αρχίσει το γλέντι με καθυστέρηση σχεδόν μιάμισης ώρας! Δεν κόστιζε τίποτα η ώρα έναρξης να ήταν 8 και 30 και επειδή δυστυχώς έτσι συμβαίνει στην Ελλάδα παντού, να άρχιζε στις 9 παρά 10. Αν και κανονικά στην προηγμένη Ευρώπη η ώρα έναρξης στην πρόσκληση ταυτίζεται και με την έναρξη της όποιας εκδήλωσης. Εδώ έχουμε ακόμη το περιβόητο ''ώρα ΠΑΣΟΚ'' που έρχεται από τα βάθη της δεκαετίας του 80΄όταν οι δημοσιογράφοι περίμεναν και δύο ώρες για να αρχίσει μια συνεδρίαση ή μία εκδήλωση του τότε κυβερνώντος κόμματος. Καθυστερήσεις που έγιναν παροιμιώδης έκφραση.

Μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν ο δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κώστας Μώρος, οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Κάρλος, Παναγιώτης Καλφαντής, Άρης Μπουράνης και Μάκης Βουδούρης, η υπ. δήμαρχος Δήμητρα Τσεβά, οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Δήμας, Βαλερί Βασιλικού, Μαρία Αποστολάκη και Κατερίνα Παπαδοπούλου, η διευθύντρια του ΝΠΔΔ ''Φ. Καβουνίδης'' Ευγενία Καπριγιάννη, ο τοπικός σύμβουλος Πικερμίου Άγγελος Χοβαρδάς, ο πρόεδρος της επιτροπής βιώσιμο περιβάλλον και ο υπ. τοπικός σύμβουλός Δημήτρης Καρασταμάτης.